Menu

Frida Hyvönen

Luleå

Kulturens hus - Stora salen
fredag, 25 februari 2022 kl:18:30

Frida Hyvönen är åter aktuell med nytt album och startar sin omfattande Sverigeturné i Kulturens hus. Denna gång blir det premiär på scenen i Stora salen, fredag 25 februari 2022.

Låtarna på hennes senaste platta, ”Dream of Independence” är personliga och rymmer både vemod och humor blandat med en nyfikenhet på de stora frågorna i livet. Albumet har hyllats av kritikerna:

”Det är i vanlig ordning öppenhjärtigt och ofiltrerat om livets alla aspekter: döden, föräldraskapet och klimakteriet. Dramatiska pianomelodier får berättelserna att kännas ännu mer levande.” /Aftonbladet”

Omslagsporträttet på senaste albumet är målat av Sara-Vide Ericson och ger en nyckel in i Frida Hyvönens värld som leder rakt fram till nya albumets tematik.

– Hon har målat mig som en slags gudinna som sitter vid älven och ur den här skevaspegelbilden, från det som finns där någonstans i djupet, plockar hon sina verk. Men det krävs så sjukt mycket koncentration och arbete för att göra det. Är du en konstnärlig person som inte skärper dig är risken annars att det bara rinner ut i sanden, berättar Frida Hyvönen.

”Hyvönen är bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima och rymmer vemod och humor på samma gång.” /Nöjesguiden

Sedan debutalbumet ”Until Death Comes” 2005 har Frida Hyvönen hunnit med två engelskspråkiga album,”Silence is Wild” (2008) och ”To the Soul” (2012), samt de båda specialutgåvorna “Frida Hyvönen Gives You: Music from the Dance Performance Pudel” (2007) och “Frida Hyvönen Gives You: Music from Drottninglandet” (2009).

Prisad på svenska
2016 bytte Frida till det svenska språket med albumet ”Kvinnor och barn”, som vann två Grammis i kategorierna Årets textförfattare och Årets kompositör.

Nu är hon alltså tillbaka med 11 nya låtar på engelska och redo för en stor vårturné med start i Kulturens hus.


Arr: Kulturens hus

Datum / Tid

fredag, 25 februari 2022 kl: 18:30

Plats

Luleå, Kulturens hus - Stora salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad