Menu

Sven Ingvars - En Liten Bit Av Värmland

Luleå

Kulturens hus - Stora salen
lördag, 7 maj 2022 kl:19:30

Genom att vid albumsläppet 2019 påstå att ”Ingenting är som förut, allt är som vanligt” gav Sven Ingvars av idag en sanningsenlig beskrivning av livet, och sett i backspegeln rymmer just den raden hela Sven Ingvars karriär i sin hand, även det märkliga året 2020 inräknat. I 65 år har bandet varit på genomresa i människors hjärtan och letat sig hela vägen in i folksjälen. Nu är blicken fäst vid framtiden och jubileumsåret 2021 ska firas med en landsomfattande turné!

Sven Ingvars – En liten bit av Värmland.

- "En liten eller stor bit av Värmland eller Sverige, det låter jag andra avgöra, men det beskriver på sätt och vis precis vad vi är, vi är sprungna ur den värmländska myllan och det varken ska eller vill vi tvätta bort. Allt det vi är, allt vi har varit ska rymmas i det vi gör nu. Ett jubileum ser jag som en sorts summering av den energi, kärlek, själ och hjärta alla tidigare medlemmar i bandet bidragit med, jag tror att det är det som gör att vi vibrerar än idag och således lever vidare”, - säger Oscar Magnusson, frontfigur i bandet sedan 2017.

Sven Ingvars låtskatt är enorm, och kanske är det variationen, det musikaliskt genreöverskridande som gjort att så många från olika generationer tagit till sig just musiken och den genuina spelglädjen bandet besitter. Sven Ingvars har alltid gått sin egen väg, raka som krokiga, och samlat intryck från sin samtid och skapat något alldeles eget och unikt av det. Inför höstens turné är en skattkista öppnad, innehållande historia, musik, rekord, floppar och tankar från 50-tal till 2020-tal. Ett helt liv i musikens tjänst.

Sven Ingvars släppte nya låten ”Röda trådens slut” på nyårsafton som ett första led i årets firande och den har fått ett mycket varmt välkomnande av publiken. ”Röda trådens slut” spelas flitigt på radion och har blivit Sven Ingvars 54:e(!) låt att gå in på Svensktoppen.

Och av allt att döma, kommer det mer ny musik under året!

Rullstolsplats bokas genom Kulturens Hus biljettkassa 0920-455900

Arr: Lifeline
Föreställningens längd: ca 120 min, ingen paus

Datum / Tid

lördag, 7 maj 2022 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens hus - Stora salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad