Menu

Seinabo Sey + support Jelly Crystal

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
lördag, 27 januari 2024 kl:19:30

Hennes förra besök i Kulturens hus slog knock på både publik och kritiker. Snart ger sig Seinabo Sey ut på ny turné – och är tillbaka i Kulturens hus den 27 januari.
Med hyllade albumet ”The One After Me” i ryggen ger sig Seinabo Sey ut på en omfattande Skandinavien-turné. Albumet är enligt många hennes bästa så här långt. Det är modigt, drabbande och genomsyras av en befriande känsla av frihet när Seinabo Sey leker med tonårens R&B, svensk folkmusik och oväntade produktioner.
Turnén blir hennes första headlineturné på fem år. Senast det begav sig, i april 2019, bjöd Seinabo Sey på en minnesvärd och omtalad konsert i Kulturens hus. En upplevelse som satte avtryck hos många, inte minst henne själv: ”Det var mäktigt, jag blir påmind om vad musik kan betyda”, sa hon i en intervju efteråt.
Support Jelly Crystal
Med rötterna i pophistoriens tidlösa melodier och den svenska indierockscenen har Jelly Crystal etablerat sig som en av landets bäst bevarade pophemligheter. Hans äventyrslystna låtskrivande har tagit många former sedan debuten från att tidigt i karriären utforska art-rock till att på senare år involvera allt från djupa soulmelodier och R&B till glamrock och funk. 2021 släpptes det hyllade och Manifestprisade albumet ”Freak Show” som gjorde att fler fick upp ögonen för Filip Johnson, personen bakom aliaset. Året därpå kom EP:n ”ILY” som bl.a. gästades av Seinabo på balladen ”I Tryyy”, samtidigt som Filip var en av låtskrivarna på Seinabos låt ”Black Star”. Under 2023 släppte Jelly Crystal sitt andra fullängdsalbum ”Prince” och efter att ha hyllats av kritiker, sålt ut sin stjärnsppäckade konsert ”The
Prince Show” på Södra Teatern i Stockholm, väntar nu alltså turné som support till Seinabo Sey.
Rullstolsplats bokas genom Kulturens Hus biljettkassa 0920-455900
Arr: Kulturens Hus
Föreställningslängd: ca 75 min, ingen paus

Datum / Tid

lördag, 27 januari 2024 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad