Menu

Maratondansen

Luleå

VISBY, Länsteatern på Gotland
onsdag, 3 april 2024 kl:19:00

Puls. Drömmar. Stjärnglans. Musik. Förhoppningar. Tempo.
Allt är möjligt när det är dags för maratondans i Santa Monica, Kalifornien. Året är 1935 och för deltagarna gäller det att bli sedda till varje pris, att hålla ut som sista danspar. Det finns bara en vinnare.

En fartfylld föreställning, full av passion och nervositet, dramatik och rivalitet, allt varvat med sångnummer och skönt sväng som framförs live av Gotland Jazztrio.

Det var vanligt att det anordnades maratondanser i 1930-talets Amerika under depressionen, där arbetslösa och fattiga lockades till tävlingarna som pågick i flera veckor. Publiken satsade pengar på de tävlande och för att öka spänningen ordnades derbyn där paren slogs ut. En variant på vår tids reality-shower i kombination med vadslagning. Och filmindustrin, som ständigt sökte nya stjärnor, var hela tiden närvarande. Då – liksom nu – närdes drömmen och förhoppningen om att bli upptäckt av Hollywood och få stå i rampljuset.

”Maratondansen” bygger på Horace McCoys roman ”They Shoot Horses, Don’t They?” från 1935, här i nyöversättning av Thomas Sundström.

Föreställningen görs i samarbete med GotlandsMusiken.

På scen: Alma Bengtsson, Dilan Amin, Filip Vikström, Hanna Göland, Johan Hwatz, Rebecka Sjöwall, Walfrid Lindsgård, Anna Jankert, Bengt-Åke Rundqvist, Beatrice Zilen, Elin Magnell, Jessica Levin, Moa Alanko
Gotland Jazztrio: Josef Karnebäck, Marcus Grufstedt, Oskar Lindström

Regi: Thomas Sundström

Längd: ca 2 tim 30 min inklusive paus.

Insläpp Lilla entren (via Berggränd): Kassan öppnar 45 minuter innan föreställningens start. Vi säljer även biljetter direkt vid entren i mån av plats.

”Palm Garden” bar & cafe: Öppnar 45 minuter innan föreställningens start. Här kan du köpa fika, öl och vin med olika tilltugg både innan föreställning och i pausen. Du kan enkelt och smidigt göra förbeställning till pausen med vår talong som du får vid ankomst.

Garderob 25 kr: För allas säkerhet och trivsel har vi obligatorisk garderob.
Betalning: Det går bra att betala med kort och swish. Vi hanterar inte kontanter.

Hörslinga: Vi har alltid hörslinga på. Ställ hörapparaten i T-läge.

Rullstolsplats: Bokas via telefonbokning 0498-29 10 55

Grupprabatt: Samla ihop kompisgänget, föreningen eller kollegorna och boka med grupprabatt (minst 10 personer). Bokas via telefonbokning 0498-29 10 55

Information: Mer information om föreställningen, inför besöket och våra öppettider hittar du på vår hemsida www.ltpg.se


Maratondansen
2024-04-27 14:00:00
Luleå, VISBY, Länsteatern på Gotland

Datum / Tid

onsdag, 3 april 2024 kl: 19:00

Plats

Luleå, VISBY, Länsteatern på Gotland

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad