Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Mendelssohn - Elias

AllhelgonakyrkanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Gammaltestamentlig klimatångest möter romantikens kraftfulla kompositioner i detta musikaliska storverk. Tillsammans med Berliner Cappella och Jönköping Sinfonietta framför Lunds akademiska kör delar av ett av Felix Mendelssohns mest berömda verk.

År 1846 var det dags. På Birmingham Musical Festival skulle Felix Mendelssohn dirigera uruppförandet av sitt alldeles nyskrivna oratorium.

Succén var omedelbar och publiken togs med storm såväl av de ljuvligt vackra ariorna fyllda med känslodjup och innerlighet, som av de överväldigande körerna med sin spännvidd över vrede och desperation till trygghet och barmhärtighet.

I centrum för verket står gamla testamentets texter om profeten Elias liv och verk. I stora och dramatiska händelser utmanade han sin samtida avgudadyrkan. I verket förekommer flera episoder ur profetens liv. Det som inleder hela oratoriet och ramar in är berättelsen om hur Elias förutspår tre års torka som straff för folkets avgudadyrkan och frånvändhet från Gud. I musiken och sången hörs allvaret och dramatiken, folkets desperata rop på hjälp, men också det förlösande och förlåtande regnet som Herren i sin nåd till slut låter strömma ned över det förtorkade landet.

bArrangörer:/b Lunds universitets musikcentrum Odeum i samarbete med Smålands Musik & Teater

bMedverkande:/b
Jönköping sinfonietta
Berliner Cappella
Kammerchor Universität der Künste

bSolister:/b
Louise McClelland Jacobsen, sopran
Laura Mayer, alt
Yutao Gu, tenor
Frithiof Fuglesang, bas

bDirigent:/b director cantorum Cecilia Martin-Löf
bKonsertens längd:/b ca 1 tim 15 min, ingen paus
bLedsagare:/b ledsagare till funktionshindrad går gratis, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.
bBarn:/b Barn under 3 år går gratis och behöver ingen egen biljett.

Ev. kvarvarande biljetter säljs i entrén 1 tim före konserten.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-13 17:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: