Menu

Älskade jävla idiot

Lund

Amfi
måndag, 7 oktober 2024 kl:19:00

REGI: Klas Karterud
MANUS: Linnea Sandström

Lo förälskar sig och delar allt med en annan människa i fem år. Deras liv blir en berg- och dalbana av kärlekslycka, svek, försoning, svartsjuka och ständigt nya löften. Tills alltihop en dag bryts sönder och försvinner. I föreställningen Älskade jävla idiot får vi följa med in i Los kaotiska värld genom fyra faser av ett uppbrott. Kan man någonsin komma över någon man älskar eller hittar man sätt att leva utan den? Låter vi svek från personer vi älskar bli rubriken över våra liv? När dagen är slut och linjen skall dras beror mycket på hur vi fört kampen för att inte låta oss definieras av det som dra ner oss i mörkret.

Älskade Jävla idiot gör comeback via Riksteatern. Föreställningen är Linneas tredje från eget manus. Pjäsen har spelats för fulla hus i Malmö, Lund, & Östergötland, bland annat på Mejeriet i Lund och på Bona folkhögskolas teaterscen. 2019 framförde Linnea pjäsen på Svenska Ambassaden i Reykjavik som en del av ett nordiskt kultursamarbete om kvinnor inom i konsten. 2017 tilldelades Linnea Sandström ett stipendium från Film i Skåne och Filmcentrum Syd efter att hon skrivit om pjäsen till en kortfilm. I juni 2019 hade den sin internvisning på Bio Panora i Malmö.

Linnea Sandström har sin bakgrund i det estetiska programmet på gymnasieskolan Spyken i Lund och på Bona Folkhögskolas teaterlinje. Hon har under åren satt upp humorföreställningar som Tistelgränd 6 och Vardagsfegisen med komikern Tobias Erehed. Under de senaste två åren har man kunnat se henne i mindre roller i humorserier på SVT samt i Tunna Blå Linjen. Linnea är utbildad filmproducent och tog sin examen från YRGO Göteborg 2023 och arbetar idag som skådespelare och producent.

www.skd.se/2017/05/19/livskris-blev-pjas-och-kortfilm/

"Applåder för Älskade jävla idiot i Reykjavik. Linnea omfamna r publiken och får dem att flytta in i henne. Linnea Sandström vann islänningarnas hjärta med Älskade jävla idiot.”
- Håkan Juholt- Sveriges ambassadör, Reykjavik, Island

Arrangör: Riksteatern Lund
Föreställningens längd: 50 min, ingen paus

Datum / Tid

måndag, 7 oktober 2024 kl: 19:00

Plats

Lund, Amfi

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad