Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Inställt!
kl: 16:00

Vårkonsert Med Hemvärnets Musikkår Lund

Folkparken RotundanDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bHemvärnets Musikkår Lund avslutar vårens verksamhet med en härlig vårkonsert!/b

Det kommer att bjudas på ett spännande program som spänner över olika genrer. Dirigent är som vanligt Jörgen Flink och han kommer att lotsa både orkester och publik genom programmet.
Välkomna att njuta av en stunds blåsmusik av högsta klass!

bOm Hemvärnets Musikkår Lund/b
Hemvärnets musikkår Lund grundades 1942, och tillhör därmed de allra äldsta av landets 25 hemvärnsmusikkårer. Det svenska hemvärnet grundades 1940, och de hemvärnsmusikkårer som sedan växte fram hade som sin primära uppgift att sörja för musiken i samband med hemvärnets aktiviteter.
Hemvärnsmusikkårerna har med åren, främst sedan de professionella militärmusikkårerna blev färre och slutligen avskaffades helt, fått allt fler uppgifter. I dag är det dessa musikkårer som i stor utsträckning förser regementen och förband med musik. Sedan några år tillbaka inspekteras musikkårerna regelbundet och kan godkännas för officiella framträdanden på olika nivåer, varav den högsta gäller medverkan vid högvaktsavlösningen vid Stockholms slott. Hemvärnets musikkår Lund var en av de första kårer som nådde denna nivå.
Många hemvärnsmusikkårer har förutom sina militära uppdrag en omfattande verksamhet som vänder sig lika mycket till en civil publik. Hemvärnets musikkår Lund tillhör i högsta grad dessa orkestrar, som ser det som sin uppgift att medverka till att sprida god blåsmusik, av såväl äldre som nyare snitt och datum.

bArrangör:/b Hemvärnets Musikkår Lund
bKonsertens längd:/b 1 tim, ingen paus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-17 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: