Menu

At The Proms

Lund

Folkparken Rotundan
lördag, 24 oktober 2020 kl:14:00

Hemvärnets musikkår i Lund återupptar sin mångåriga tradition att, inspirerade av legendariska Last Night of the Proms i London, bjuda på festkonserter i Lund. Som vanligt blandar de traditionell musik från Proms med blåsmusik av högsta klass.

Årets gästartist är Joachim Bäckström, tenor från Trelleborg, som vid sidan av sin internationella karriär på bl.a. Metropolitan i New York och Kungliga Operan i Stockholm flera gånger tidigare gästat Hemvärnets Musikkår Lund.
Dirigent är som vanligt Jörgen Flink och han kommer att lotsa både orkester och publik genom programmet.

Varmt välkomna att dela en stunds musik med oss - flaggviftning, allsång och stor glädje ingår!

bOm Hemvärnets Musikkår Lund/b
Hemvärnets musikkår Lund grundades 1942, och tillhör därmed de allra äldsta av landets 25 hemvärnsmusikkårer. Det svenska hemvärnet grundades 1940, och de hemvärnsmusikkårer som sedan växte fram hade som sin primära uppgift att sörja för musiken i samband med hemvärnets aktiviteter.
Hemvärnsmusikkårerna har med åren, främst sedan de professionella militärmusikkårerna blev färre och slutligen avskaffades helt, fått allt fler uppgifter. I dag är det dessa musikkårer som i stor utsträckning förser regementen och förband med musik. Sedan några år tillbaka inspekteras musikkårerna regelbundet och kan godkännas för officiella framträdanden på olika nivåer, varav den högsta gäller medverkan vid högvaktsavlösningen vid Stockholms slott. Hemvärnets musikkår Lund var en av de första kårer som nådde denna nivå.
Många hemvärnsmusikkårer har förutom sina militära uppdrag en omfattande verksamhet som vänder sig lika mycket till en civil publik. Hemvärnets musikkår Lund tillhör i högsta grad dessa orkestrar, som ser det som sin uppgift att medverka till att sprida god blåsmusik, av såväl äldre som nyare snitt och datum.

bArrangör:/b Hemvärnets Musikkår Lund
bKonsertens längd:/b 2 tim, inkl paus

Datum / Tid

lördag, 24 oktober 2020 kl: 14:00

Plats

Lund, Folkparken Rotundan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad