Köpenhamn - Byens Historia Och Sevärdheter

Guidad turDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I nästan 700 år styrdes Skåne från Köpenhamn, och vi skåningar har alltid haft ett speciellt förhållande till Kongens By.

Många av oss har tagit färjan över för att gå på Tivoli, besöka Glyptoteket, eller bara ta några öl och smørrebrød på någon av krogarna nere i Nyhavn.

Men vad vet vi egentligen om staden och dess gamla historia?
På den här turen får ni höra om det medeltida Köpenhamn och dess utveckling, kampen mot svenskarna under 1600-talets krig, se sådant som bara de riktiga köpenhamnarna känner till, och höra många anekdoter från dess svunna tider, såsom hur de tyska köpmännen gav upphov till uttrycket peppersvend d.v.s. ungkarl.

Turen leds av Jacques Schultze, men för att få det riktiga danske hygget på turen åtföljs vi av Jacques gode vän, den fantastiske berättaren, och ur-köpenhamnaren, Lars Lind.

Naturligtvis ingår det en klassisk dansk lunch, vi äter på Damhuskrogen, där det bl.a. serveras currysill, panerad fisk med hemmagjord remouladsås, ljummen leverpastej med bacon med mera. Till detta ingår självklart en öl eller ett glas vin, allt annat vore konstfel.

På vägen tillbaka gör vi även ett stopp vid Bottleshop, ifall någon skulle vilja passa på att proviantera.
Välkomna på denna heldagstur över sundet!

Längd: turen tar ca 6 tim 30 min
Samling: bussen avgår från Lunds domkyrka.
Förtäring: Lunchbuffé ingår. Vid behov av specialkost kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15 eller a href=mailto:biljettbyran@lund.sebiljettbyran@lund.se/a
bGuide:/b Jacques Schultze
bRekommenderad ålder:/b Bussturen riktar sig till vuxna, från 17 år och uppåt.

Läs mer: a target=_blankhref=http://www.spokguiden.comwww.spokguiden.com/a

Bussturen är tyvärr inte rullstolsanpassad.

bAlla måste ha med sig ett giltigt pass eller körkort pga gränskontrollen!/b

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-16 11:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: