December 1676 - Slaget Vid Lund

Guidad turDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Den 4 december 1676 drabbade två arméer samman på fälten norr om Lund.
När mörkret sänkte sig låg 9000 soldater döda på slagfältet efter det som har blivit det blodigaste fältslaget i nordens historia.
Enligt en del historiker var det här Skånes öde avgjordes. Skulle Sverige behålla kontrollen över de provinser Karl X erövrat 18 år tidigare eller skulle danskarna återta det som varit en del av det danska riket i nästan 700 år?
Åk med på en busstur till de danska och svenska härlägren. Följ truppernas marschväg och slagets utveckling. Se platsen där den enda massgraven vi funnit ligger, var danska kavalleriet gick igenom isen och var svenskarna inledde en massaker på fienden. Vi kommer även att gå igenom bakgrunden till hur kriget startade, hur livet var i fält mellan striderna och vad som var den stora dräparen, hur trupperna bekämpade varandra och mycket annat.

strongSamling:/strong framför Lunds domkyrka

strongLängd:/strong turen tar ca 4 tim 30 min.
strongFörtäring:/strong Lunch och fika på Hurva Gästis ingår i biljettpriset. Vid behov av specialkost kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15 eller a href=mailto:biljettbyran@lund.sebiljettbyran@lund.se/a
strongGuide:/strong Jacques Schultze
strongRekommenderad ålder:/strong 13 år och uppåt.

strongLäs mer:/strong a target=_blankhref=http://www.spokguiden.com/www.spokguiden.com//a

Bussturen är tyvärr inte rullstolsanpassad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-25 11:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: