Menu

Dödsdansen 3.0

Lund

Iogt-Nto
söndag, 24 februari 2019 kl:16:00

I det klassiska relationsdramat av August Strindberg möter publiken tre skådespelare, en rumsdesigner och en kock. Dödsdansen 3.0 utspelar sig i en festlokal och publiken blir en del i att göra Strindberg högaktuell runt de dukade borden.

Den specialkomponerade menyn och samvaron omsluter publiken som den röda tråden genom kvällen. Dödsdansen 3.0 är en föreställning där fiktion och verklighet suddas ut. Ett äktenskaps vedermödor och prövningar, rädslor och förhoppningar spelas upp när berättelser kommer upp till ytan igen. De gamla invanda mönstren mellan Alice och Edgar bryts upp när deras vän Kurt kommer på besök och ställer allt på sin spets.

Praktisk information:
Alice och Edgar firar Silverbröllop och de bjuder sina gäster på fest med en vegetarisk matupplevelse i fem serveringar.
Som gäst på Alice och Edgars Silverbröllop får du gärna komma festklädd.
Ta med en liten gåva till brudparet i form av en vegetabilisk ingrediens, ett knippe morötter, en handfull svamp eller en kålrot. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Dödsdansen är ett nordiskt scenkonstprojekt mellan Teater Insite från Sverige, Teatergrad från Danmark och Teater TVAZZ från Färöarna. Under våren 2019 turnerar föreställningen genom VASS i Skåne. VASS är ett projekt för att främja fri scenkonsts möjligheter till regional spridning och genomförs och leds av Teatercentrum Södra, Danscentrum Syd och Riksteatern Skåne.

Medverkande: Gunnvá Zachariasen, Ulver Skuli Abildgaard, Matthias Hahne Thorbjörnsson, medföljande kock Miia Suhonen
Regi: Pelle Nordhøj Kann
Dramaturg: Sosha Teperowska
Produktion: Teater Insite
Arrangör: Riksteatern Lund
Föreställningens längd: 2 tim, ingen paus

Föreställningen spelas på IOGT-NTO, Bantorget 5, Lund.

Datum / Tid

söndag, 24 februari 2019 kl: 16:00

Plats

Lund, Iogt-Nto

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad