Menu

Michelangelo Kärlek och död- Konst på bio

Lund

Kino
måndag, 26 mars 2018 kl:18:00

En fullmatad biografi över det temperamentsfulla, passionerade och högt älskade geniet Michelangelo, en av de största renässanskonstnärerna.

Skulptör, målare, arkitekt och poet. Här får vi veta allt om Michelangelos liv och konst. Det blir en resa genom de stora kapellen och museerna i Florens, Rom och Vatikanen, till ateljéer och bostäder, för att utforska Michelangelos stormiga liv. Dokumentären skapar en större förståelse för denna karismatiska och gåtfulla konstnär, både via hans relationer till sina samtida kolleger och hans konstnärliga arv av idag.

Här undersöks Michelangelos konst och konstnärliga process – från Carrara-stenbrottet där Michelangelo skaffade sin marmor, till hans nya teknik för att skapa sina verk. Det blir även en unik inblick i de fascinerande Rothschild-bronsstatyerna, som efter omfattande forskning till slut 2015 tillskrevs Michelangelo, efter århundraden av debatter.

Medverkar gör konstkritikerna Martin Gayford och Jonathan Jones, professor Arnold Nesselrath, biträdande direktör för Vatikanmuseet och den samtida konstnären Tania Kovats.

Bland inspelningsplatserna återfinns Casa Buonarroti i Florens, Carraras marmorgruvor, Medici-kapellet och Vatikanen. Dessa vackra platser, kombinerat med högupplösta bilder av Michelangelos största verk, skapar en svindlande visuell upplevelse.

Beräknad längd: 88 min
Textning: Svensk text

Visas i samarbete med Folkets Hus och Parker.

Datum / Tid

måndag, 26 mars 2018 kl: 18:00

Plats

Lund, Kino

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 140kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad