Menu

Hans och Greta - inspelat från Metropolitan

Lund

Kino
söndag, 29 april 2018 kl:15:30

Hans och Greta är en äventyrsopera för hela familjen. Vi visar Mets färgsprakande version av den populära operan, efter bröderna Grimms älskade saga. En rolig och fantasifull uppsättning, med melodiös musik och en fantastisk ensemble.

Operan hade premiär i Weimar 1893 och har blivit en av de mest framgångsrika sagooperorna någonsin. Kompositören var Richard Wagners lärjunge Engelbert Humperdinck, och musiken är kryddad med de sofistikerade musiklektioner Humperdinck fått sig av sin idol, samtidigt som de behåller en charmig och lätt ton.

Musiken i Hans och Greta kombinerar en tillgänglig charm med sofistikerad subtilitet. Liksom Wagner ger Humperdinck olika musikaliska teman till olika tankegångar i operans handling och omvandlar dessa i takt med utvecklingen i dramat. Till skillnad från Wagner använder Humperdinck separata melodier, bland dem riktiga folksånger.

Operan börjar hemma hos Hans och Greta, förflyttas till den mörka skogen, och sedan till häxans pepparkakshus. Handlingen rör sig med andra ord från verkligheten, genom mörkret, och in i det orealistiska och fantastiska – alltid med maten i blickfånget. Varje akt utspelas i olika typer av kök, med distinkta stilar; en D H Lawrence-inspirerad, en inspirerad av tysk expressionism och en av Absurd teater.

Genre: Äventyrsopera
Beräknad längd: 135 min (visas med paus)
Textning: Svensk text

Visas i samarbete med Folkets Hus och Parker.

Datum / Tid

söndag, 29 april 2018 kl: 15:30

Plats

Lund, Kino

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

133kr - 170kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad