Menu

Raymonda - Live Från Bolsjoj

Lund

Kino
söndag, 27 oktober 2019 kl:16:00

Mästaren Marius Petipa skapade en kreativ och vacker koreografi till balettklassikern Raymonda, som i denna version har reviderats av den legendariska koreografen Yuri Grigorovitj. I föreställningen upplever du också en lysande tonsättning av Alexandre Glazunov i Tjajkovskijs anda.

Handlingen kretsar kring passioner, korsriddare, shejker och dueller.

Raymonda, som är trolovad med Jean de Brienne, firar födelsedag. Jean, som väntas komma nästa dag, har skickat henne några presenter i förväg. En av dessa är ett broderat porträtt av honom. En annan man, Abderman, anländer och försöker att uppvakta Raymonda. Senare drömmer Raymonda att Jean framträder ur sitt porträtt för att dansa med henne, men när hon vaknar ser hon bara Abderman som ännu en gång försöker kurtisera.

Festligheterna fortsätter, och Abderman bjuder upp Raymonda till dans. Han och hans vänner försöker då enlevera Raymonda, men då infinner sig Jean. Han och Abderman duellerar, och Abderman dödas. Efter denna dramatik avslutas baletten med bröllopsfirande för Raymonda och Jean.

bBeräknad längd:/b 180 min
bLedsagare:/b Ledsagare till funktionshindrad går fritt, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.

Visas i samarbete med Folkets Hus och Parker.

Datum / Tid

söndag, 27 oktober 2019 kl: 16:00

Plats

Lund, Kino

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad