Menu

Gängkriget - Åklagare Lisa Dos Santos Modereras Av Karin Olsson

Lund

Lilla salen, AF Borgen
måndag, 27 mars 2023 kl:19:00

Den 27 mars bjuder Studentafton in åklagaren Lisa dos Santos till en afton om gängkriminaliteten.
Den eskalerande gängkriminaliteten har prytt löpsedlarna i flera år och i skrivande stund har det skjutits 74 gånger 2023. I det främsta ledet står polisen, men minst lika viktiga är landets åklagare som ansvarar för att väcka åtal mot de misstänkta.
Lisa dos Santos avlade juristexamen här vid Lunds universitet och jobbar som åklagare med den grova brottsligheten i Stockholm. 2019 skrev hon en uppmärksammad artikel i Aftonbladet med rubriken “Gangsterromantik styr gängens advokater” där hon kritiserade de så kallade gangsteradvokaterna som saluförde sina tjänster till tonerna av skottlossningar.
Debattartikeln fick dos Santos att bli rikskänd och hennes verklighetsskildrande bok Älskade bror – en rapport från gängvåldets Sverige gavs ut i december 2022. Hennes värv fick Expressen att ranka henne som nummer 20 av 100 bland årets kvinnor 2023.
Vad händer när gängens verksamhet och deras gangsteradvokater möter rättsväsendet? Varför är det så svårt att komma åt gängbrottsligheten? Och går gängvåldet att lösa?
Frågor som dessa samt många fler kommer avhandlas under aftonen. Kvällen inleds av en timmes modererat samtal, följt av en halvtimme där publiken får ställa frågor direkt till dos Santos. Moderator för kvällen kommer vara Karin Olsson, journalist och biträdande chefredaktör på Expressen.

Datum / Tid

måndag, 27 mars 2023 kl: 19:00

Plats

Lund, Lilla salen, AF Borgen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

70

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad