Menu

Passionskonsert med Danmarks Radio Vokalensemblet

Lund

Lunds Domkyrka
torsdag, 15 mars 2018 kl:19:30

Som upptakt till påsken presenterer DR VokalEnsemblet och chefdirigent Marcus Creed en samling rörande passionsmusik från fyra århundraden, som tar fram det mörka och det mänskliga dramat i kyrkoårets viktigaste högtid.

Vid denna konsert i Lunds domkyrka kan du uppleva Brahms vackra motetter tillsammans med körmusik av Poulenc, MacMillan och Gesualdo, skrivna till de berömda Tenebretexterna.

Tenebre är en gammal katolsk gudstjänstform knuten till passionstiden, med en säreget ritual: för att symbolisera Kristus död släcks alla kyrkans stearinljus, så att mörkret, förtvivlan och lidelsen åskådliggörs.

Upplev Tenebretexterna tonsatta av bl.a. den berömde italienske renässansprinsen Gesualdo di Venosa, vid sidan av två moderna och intensiva musikaliska grepp om den våldsamma Passionshistorien, komponerade mer än fyra århundraden senare av fransmannen Francis Poulenc och skotske James MacMillan.

Ett mildare inslag i konserten är Johannes Brahms tre motetter – uttrycksfulla, melankoliska och baserade på gamla koraler – som kastar en introspektiv blick till två 1600-tals kompositörer, som Brahms beundrade högst: Giovanni Gabrieli och Heinrich Schütz.

Konsertens längd: 85 min, inkl paus
Ledsagare: Ledsagare till funktionshindrad går fritt, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-131415.

Eventuella kvarvarande biljetter säljs i entrén 45 min före konserten.

Datum / Tid

torsdag, 15 mars 2018 kl: 19:30

Plats

Lund, Lunds Domkyrka

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

70kr - 140kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad