Menu

Symfonikonsert med Nordiska Ungdomsorkestern

Lund

Lunds Stadshall
söndag, 1 juli 2018 kl:18:00

Nordiska Ungdomsorkestern och dess verksamhet har bildat skola för många andra liknande orkesterverksamheter i Sverige och Norden. Under årens lopp har verksamheten utvecklats men grunden kvarstår. Nordiska Ungdomsorkestern har alltid haft som främsta mål att ge ungdomar möjlighet att utveckla sitt orkesterspel och därmed se musiken som en grundläggande och självklar mänsklig upplevelse. Nordiska Ungdomsorkestern har aldrig tillämpat provspelning utan urvalet av kursdeltagare sker efter de uppgifter som deltagarna själva skickar in.

Mika Eichenholz, som sedan 1995 återkommit till orkestern, kommer att göra en av de saker han är bäst på, nämligen dirigera Tjajkovskijs 6:e sympfoni.

Johannes Brahms: Akademisk festouvertyr
Pjotr Tjajkovskij: Symfoni nr. 6 Pathétique

Nordiska Ungdomsorkestern arrangeras av Lunds Kommun och Musik i Syd i samarbete med Musikhögskolan i Malmö, Odeum vid Lunds Universitet, Sveriges Orkesterförbund.

Konsertens längd: ca 2 tim, inkl paus
Ledsagare: Ledsagare till funktionshindrad går gratis, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.

Biljettkassan i Lunds Stadshall har öppet 1 tim före konserten. Biljettkassan är kontantfri. Endast kort- eller swishbetalning är möjlig.

Biljetter kan även köpas på Biljettbyrån, Bangatan 1, Lund C. Öppettider: mån-fre 11-17, lör 11-15. Biljettbyrån är kontantfri. Endast kort- eller swishbetalning är möjlig.

Datum / Tid

söndag, 1 juli 2018 kl: 18:00

Plats

Lund, Lunds Stadshall

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 170kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad