Menu

Bläck eller blod

Lund

Lunds Stadsteater
lördag, 20 januari 2018 kl:19:00

Anders Ekborg och Lina Englund i en ny musikal!

Sverige 1789. Gustav III skräms av den franska revolutionen. Han drar in tryckfriheten och gör sig enväldig vilket får den rasande adeln att kräva republik.

Förvisad till sitt slott i Skåne gör den upproriske baronen Macklean sin egen svenska revolution: medeltida livegenskap byts mot skolor och ett modernt jordbruk. Men löftena om frihet och jämlikhet sätts på prov när husan Kajsa blir kär i både förnyelsen och den unge magistern Samuel. Och baronens släkting Ribbing, han vill ha hjälp att eliminera kungen.

Bläck eller blod är en ny musikal av succéteamet Erik Norberg och Alexander Öberg. Med 30 nyskrivna låtar och en stark ensemble på tio skådespelare och musiker tar de oss tillbaka till tiden när Sverige skulle dras in i Upplysningens tidevarv – med bläck eller blod!

Medverkande: Anders Ekborg, Lina Englund, Pelle Bolander, Per Fritz,Sanna Krepper, Rolf Landberg, Linus Lindman, Mattias Redbo, Tobias Sondén, Peter Tikkanen, Lisa Werlinder
Manus: Erik Norberg,
Komposition: Erik Norberg & Alexander Öberg
Arrangemang: Peter Tikkanen
Regi: Alexander Öberg
Scenografi & kostymdesign: Elin Hallberg
Ljusdesign: Ronny Andersson
Mask- & perukdesign: Rebecca Afzelius
Ett samarbete mellan Riksteatern och Örebro länsteater

Arrangör: Lunds Teaterförening
Föreställningens längd: 3 tim, inkl paus

Syntolkning
De som önskar syntolkning av föreställningen ska meddela det vid biljettköpet hos Biljettbyrån i Lund, eller vid telefonbokning 046-13 14 15. Biljettbyrån meddelar i sin tur arrangören för Lunds Teaterförening.
Syntolken och de som önskar syntolkning träffas kl 18:15 i foajén på Lunds Stadsteater. Där kommer man att få sina hörlurar av syntolken. Hörlurarna funkar var som helst i salongen. De kommer även att gå in och få en introduktion av föreställningen i salongen innan den börjar.

Datum / Tid

lördag, 20 januari 2018 kl: 19:00

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

218kr - 425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad