Menu

Rickard Söderberg är Gaytenor

Lund

Lunds Stadsteater
tisdag, 13 februari 2018 kl:19:00

Med en kombination av svärta och glimt i ögat kommer operasångaren Rickard Söderberg att lotsa publiken genom en scenshow med allt från opera och musikal till pop och schlager. Han förknippas idag i hög grad med sitt brinnande samhällsengagemang - hör honom berätta personligt om bakgrunden till några av sina mest omtalade debattinlägg.

När jag vadar mej genom homofob dynga låtsas jag ibland att jag är superhjälten Gaytenor. Hans superkraft är sång, och hans hemliga vapen snällhet. Så nu sätter jag på mej hans fladdrande cape och drar på turné säger Rickard Söderberg.

Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn och har gjort en rad roller exempelvis titelrollerna i Monteverdis L’Orfeo, J. C. Bachs Temistocle, Mozarts Idomeneo och Monteverdis L’Orfeo. Söderberg är idag lika uppmärksammad för sin sång som för sin aktivism och sitt engagemang i samhällsdebatten, något han plockat med sig in i rampljuset via medverkan i folkära program som Sommar i P1, Körslaget, Let’s Dance och Melodifestivalen. 2016 vann han dessutom tidningen QX pris som årets HBT-person och ledde det mycket uppskattade ”Gatans kör” på SVT.

Musiker: Johan Reis och Hanna Remble
Arrangör: Lunds Teaterförening
Producent: Riksteatern
Föreställningens längd: 1 tim 15 min, ingen paus

Syntolkning
De som önskar syntolkning av föreställningen ska meddela det vid biljettköpet hos Biljettbyrån i Lund, eller vid telefonbokning 046-13 14 15. Biljettbyrån meddelar i sin tur arrangören för Lunds Teaterförening.
Syntolken och de som önskar syntolkning träffas kl 18:15 i foajén på Lunds Stadsteater. Där kommer man att få sina hörlurar av syntolken. Hörlurarna funkar var som helst i salongen. De kommer även att gå in och få en introduktion av föreställningen i salongen innan den börjar.

Datum / Tid

tisdag, 13 februari 2018 kl: 19:00

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Opera

Kostnad

195kr - 380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad