Menu

Radikal Optimist - en humorshow av och med Anders Jansson

Lund

Lunds Stadsteater
onsdag, 13 februari 2019 kl:20:00

Anders Janssons första egna föreställning, “Kom in och stäng dörren, blev en stor succé med en utsåld Sverigeturné och hyllningar i media. Han beskrevs bland annat som “en av Sveriges roligaste män (Eskilstuna-Kuriren), “fullblodsproffs” (Upsala Nya Tidning) och vansinnigt rolig (Smålandsposten). Nu är den populära komikern, känd från “Hipp Hipp och “Starke Man, här med uppföljaren – ”Radikal Optimist”. Föreställningen utgår från Anders Janssons osvikliga förmåga att se världen ur en unik synvinkel. I Anders Janssons universum är det lika självklart att ha en välmotiverad rankinglista över insekter, som att bära på den fulla övertygelsen att alla maskiner har en själ.

”Radikal Optimist” har premiär den 7 februari 2019 på Lunds stadsteater.

“Radikal Optimist är en humorföreställning i högt tempo där publiken får följa med på Anders Janssons utflykter i vardagens märkligheter och i hans träffsäkra gestaltningar av komiska karaktärer.

– Det är en naturlig uppföljare till ”Kom in och stäng dörren” – jag känner att jag har så mycket mer att berätta som inte fick plats senast. Så som min kärlek till tabletter och min skräckblandade fascination för tänkande teknik. Jag fortsätter att inspireras av vardagen och gillar att upphöja den till tio och dra ut den i absurda situationer så att den bildar egna små universum, berättar Anders Jansson.

Föreställningens namn, Radikal Optimist, kom Anders Jansson på när allt fler i hans närhet uttryckte en oro över samtiden med exempelvis klimatförändringar och en allt hårdare ton i samhällsdebatten. I dessa tider är kanske behovet extra starkt av en motvikt i form av en glädjefull och positiv föreställning?

– Jag har en optimistisk syn på livet och försöker hitta gott i det mesta. I föreställningen vill jag försöka smitta andra med min syn på livet. Folk kan kanske behöva en helkväll med en radikal optimist, säger Anders Jansson.

Nu ser Anders Jansson fram emot att möta publiken igen efter succén med “Kom in och stäng dörren, som gick för fulla hus i Lund följt av en utsåld Sverigeturné 2015-2016.

– Det var jätteroligt sist. Jag blev verkligen rörd av att komma till Piteå och se 800 personer i salongen som var där för att se mig. Det är ju ett smart upplägg också – det är billigare och smidigare att jag åker upp till dem än att 800 pitebor ska behöva åka ner till mig i Skåne.

Arrangör: Kahlo
Föreställningens längd: 90 min, ingen paus

Datum / Tid

onsdag, 13 februari 2019 kl: 20:00

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

405kr - 460kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad