Menu

En alldeles särskild dag

Lund

Lunds Stadsteater
onsdag, 17 april 2019 kl:19:00

En alldeles särskild dag är en nyskriven musikal baserad på Ettore Scolas hyllade genombrottsfilm med Sophia Loren och Marcello Mastroianni i huvudrollerna. Det är en vacker och omtumlande berättelse om hur ett oväntat möte kan få avgörande betydelse för två människor och deras liv.

I centrum för handlingen står hemmafrun Antonietta som utåt sett lever det perfekta livet med man och många barn mitt i Rom. Året är 1938 och nationalismen präglar allt större delar av Europa. När Adolf Hitler besöker Benito Mussolini i det fascistiska Italien en dag i maj samlas folket på Roms gator för att fira. Det är en historiskt viktig händelse som alla vill uppleva på plats.

Men Antonietta, som älskar Mussolini, kan inte vara med. Det kan inte heller hennes granne Gabriele, tidigare firad radiojournalist, som nu bannlysts eftersom han misstänks vara antifascist. Av en slump träffas de två, och i humanisten Gabrieles närhet blir Antonietta smärtsamt medveten om sin ensamma och kärlekslösa vardag. Trots att de är varandras motsatser öppnar deras möte en helt ny värld.

Medverkande: Anki Albertsson, Tobias Borvin, Stefan Clarin, Evamaria Björk, Oldoz Javidi
Musik: P O Nilsson
Sångtexter: Bim Wikström
Producent: Malmö Opera & Helsingborgs Stadsteater
Arrangör: Riksteatern Lund
Föreställningens längd:2 tim 30 min inkl paus

Föreställningen syntolkas vid behov:
Om du önskar syntolkning av denna föreställning är det viktigt att du meddelar det till Biljettbyrån i Lund, 046-13 14 15 eller biljettbyran@lund.se
Syntolken och de som önskar syntolkning träffas på föreställningsdagen kl 18:15 i foajén på Lunds Stadsteater. Där kommer man att få sina hörlurar av syntolken. Hörlurarna funkar var som helst i salongen. De kommer även att gå in och få en introduktion av föreställningen i salongen innan den börjar.

Datum / Tid

onsdag, 17 april 2019 kl: 19:00

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

170kr - 330kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad