Menu

Spring, Uje, Spring

Lund

Lunds Stadsteater
torsdag, 29 augusti 2019 kl:19:30

Om hur livet tar vändningar du inte kunde fantisera om. Om vad du måste hinna innan du dör. Och vad du inte måste hinna.

I oktober 2015 släppte Uje Brandelius soloskivan Spring, Uje, spring efter att ha spelat i bandet Doktor Kosmos i drygt tjugo år. Det blev en skiva med vardagsnära texter om livet, kärleken och dagishämtningar. En skiva om hans liv exakt just då. När skivan var släppt började han att planera en musikföreställning på en liten teater i Stockholm. I samma veva märkte han att kroppen inte lydde som den skulle. Uje Brandelius fick beskedet att han har Parkinsons sjukdom. Föreställningen blev än mer aktuell och kom att handla om livet, kärleken och dagishämtningar – och allt som ska hinnas med däremellan.

Sedan november 2016 har Spring, Uje spring spelats på utsålda hus i Stockholm. Från Stockholms Improvisationsteater via Södra Teatern till Dramaten. Föreställningen har även spelats landet runt för fullsatta hus under 2017–2018. Spring, Uje, spring har också omarbetats och sänts av Sveriges Radio Drama och i juli 2018 hördes Uje som Sommarvärd i P1.

Nu är det dags för Spring, Uje, spring att omarbetas och blir Spring, Uje, spring solo i ett helt nytt format. Föreställningen är tillgänglig under våren 2019.

”Uje Brandelius, ditt jävla geni! (…) Plötsligt, i en liten källare på Sigtunagatan till bredden fylld med kärlek, så bara brast det för mig. Jag grät, skrattade, tröstades och såg äntligen ett hopp om framtiden! (…) Jag har aldrig sett nått bättre. Nånsin.” – Henrik Schyffert

”Det bästa på svensk scen just nu” – Jan Gradvall, DI Weekend

”En hysteriskt rolig och djupt berörande föreställning som berättar livets alla skikt med genial nyansrikedom.” – Smålandsposten

Datum / Tid

torsdag, 29 augusti 2019 kl: 19:30

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

335kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad