Menu

Fredrik Lindström: Hur Heter Det Ejenklien?

Lund

Lunds Stadsteater
lördag, 31 augusti 2019 kl:17:30

Hur heter det egentligen? Välkommen till en humoristisk föreställning där Fredrik Lindström reder ut allt man kan undra över när det gäller språk, samt en hel del man inte alls undrar över.

Läspade Gustav Vasa? Varför låter norrmän så glada? Hur kan det komma sig att drottning Silvia inte kan säga ”kungen”? Heter det ”ett arsel” eller ”ett arsle”? Och varför pratar korna finlandsvenska? Eller har du någon annan språkfråga? Maila i så fall till: sprakfragortillfredrik@gmail.com , så har du chans att få svaret i föreställningen!

Fredrik Lindström har blivit en av landets mest populära personer tack vare sitt sätt att blanda underhållning med folkbildning. Fredrik, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i "Hassan", men har också skrivit ett tiotal böcker, regisserat långfilmer, framträtt med egna succéshower och gjort mängder av hyllade TV-program. För den breda publiken är han dock nog mest känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare "På Spåret".

Datum / Tid

lördag, 31 augusti 2019 kl: 17:30

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

335kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad