Menu

Shapes - Memory Wax

Lund

Lunds Stadsteater
onsdag, 4 september 2019 kl:19:00

Sverigepremiär!

Dansföreställningen Shapes hyllar mötet mellan människor som en unik, värdefull händelse. Verket utforskar förhållandet mellan form och innehåll, som en mekanism för att identifiera mönster, hitta mening och etablera relationer. Shapes undersöker rörelsen och mötet och dess oundvikliga transformation till något annat, former som ständigt byter skepnad. Shapes reflekterar också över gruppdynamiken och individens paradoxala behov av frihet men även tillhörighet. Orsak, effekt, kaos och ordning omvandlas av en omättlig önskan att ständigt förändras.

2019 firar danskompaniet Memory Wax sitt 15-års jubileum. En viktig del av kompaniets verksamhet är det internationella samarbetet med danskompaniet Danza Teatro Retazos baserade i Havanna, Kuba. Tillsammans har kompanierna sedan 2012 arrangerat festivaler på Kuba och i Sverige och 2014 skapade de sin första samproduktion Possible Impossible som gick på turné med bland annat Dansnät Sverige. 2016 skapade kompanierna sin andra samproduktion Crisálida och nu firas jubileet med Sverigepremiären av den tredje samproduktion Shapes.

Verket framförs av Danza Teatros Retazos dansare och hade internationell premiär den 21 mars 2018 på Las Carolinas, Havanna, Kuba.

Konstnärligt team:
Dans: 6 dansare från Danza Teatro Retazos, Havanna, Kuba.
Koreografi: Miguel Azcue
Rörelsekonsult: Johanna Jonasson
Dramaturg: Isabel Bustos

Arrangör: Riksteatern Lund
Föreställningens längd: 50 min, ingen paus

Endast parkett är till försäljning.

Datum / Tid

onsdag, 4 september 2019 kl: 19:00

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad