Menu

Love Songs

Lund

Lunds Stadsteater
onsdag, 29 april 2020 kl:19:00

bStora känslor, mäktig musik och kärlek i alla dess former!/b

Det här är en helaftonsföreställning om låtarna som har format vår bild av kärleken, där socialrealism möter episk romantik. Utifrån insamlade historier från hela landet berättas här om starka minnen kopplade till kärlekssånger som får hjärtat att brista.

Det handlar om den första förälskelsen som kändes som den sista, om att vara okysst, om att stanna kvar när man verkligen borde gå. Om den helt omöjliga romansen som spirade i det grekiska flyktinglägret. Om att sent i livet inse att man är lesbisk tack vare Kevin Costner och Whitney Houston. Om att gå runt övergiven bland historiska monument i Rom med Mauro Scocco i hörlurarna som enda tröst. Om den påhittade relationen som en soullåt gjorde verkligare än verkligheten. Om att bli förbjuden att träna konståkning och istället bli kär i en konståkare. Och om den finska tangolåten som 60 år senare får dig att återuppleva den första kyssen.

Fem skådespelare och artister vrider och vänder på vår bild av romantiken. Med mycket humor och stort allvar iscensätts en sentimental kärleksbomb. En rolig, tragisk och hjärtskärande scenshow om längtan efter de riktigt stora känslorna.

bMedverkande/b
Robert Hannouch
Frida Beckman
Lisa HuYu
+ en manlig skådespelare och en kvinnlig sångerska

bManus:/b Gustav Tegby och Maja Salomonsson
bRegi:/b Maja Salomonsson
bScenografi:/b Johanna Mårtensson
bDramaturgi:/b Eva-Maria Dahlin
bArrangör:/b Riksteatern Lund
bFöreställningens längd:/b 1 tim 50 min, inkl paus

Datum / Tid

onsdag, 29 april 2020 kl: 19:00

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad