Menu

Dockhumor På Turné

Lund

Lunds Stadsteater
lördag, 14 mars 2020 kl:15:00

bDockhumor på turné” den 14:e mars kommer de till Lund!/b

Petter Lennstrand och Björn Carlberg, som tillsammans brukar kalla sig Scandinavian Puppets, är Sveriges mest erfarna dockspelare för tv. De ligger bland annat bakom tv-favoriter som Operation Klotty, Allram Eest och Kjell. I höst har de för första gången tagit med sina älskade figurer till teaterscenen i hyllade föreställningen Dockhumor på Scala. DN utnämnde den till “Bäst just nu” och konstaterade efter premiären att publiken tjöt “som sockeröverdoserade sexåringar på kalas” åt de folkkära dockorna. Nu är det klart att det efter spelperioden på Scalateatern blir en miniturné för föreställningen till våren och den 14:e mars kommer dockorna till Stadsteatern!
Dockhumor på turné är hjärtlig och underhållande dockteater för vuxna med både docklegendarer kända från tv, såsom Allram Eest, Birgitta från Kjell och Renata och Margareta från Operation Klotty, men också helt nya talanger. Allt framfört med en unik teknik av de mycket skickliga dockspelarna Petter Lennstrand och Björn Carlberg.
Allt började egentligen ganska försiktigt. Petter och Björn ville testa att göra en dockshow och bokade en handfull kvällar på Scalateatern i Stockholm. De hade aldrig gjort något liknande tidigare och behövde dels lista ut hur de skulle genomföra showen rent tekniskt, och dels se om publiken ville komma. En månad efter premiären har Dockhumor på Scala hyllats i DN och sålt över 10 000 biljetter i Stockholm. Så till våren blir det alltså turné.
– Att få besöka nya teatrar och möta ny publik med våra dockor ska bli väldigt roligt. Vi siktar på ett rejält smörgåsbord av karaktärer som alla är i toppform och sugna på att visa upp sig, säger Björn Carlberg.
– Det är en härlig föreställning att spela då den är positiv och rolig, och vem som helst kan sitta i publiken! Att få göra det här är en ynnest för det är så roligt, men samtidigt tar vi det på stort allvar. Det är svår teknik, men på ett lekfullt sätt, säger Petter Lennstrand.

Förutom dock-kändisarna Allram Est, Kjell, Renata och Margareta följer även resejournalisten Hans Skägga och Gergei Basso, ståuppkomikern från Kirgovsk, med på turnén. Att turnera med denna stora, brokiga skara kommer inte bli helt enkelt. Tre orter blir en lagom test-runda för alla inblandade.
– Vår norska pianist Atle Klinke är nervös eftersom han aldrig besökt någon av de här svenska städerna förr. Han är orolig för att han ska tappa bort sig i lokaltrafiken, avslöjar Björn. Sedan har alla sina egna önskemål och krav på allt från hotellrum till valet av transportsätt. Ulf och Margareta vill flyga så mycket det går, medan Kjell vill åka kommunalt. Så det är ett jäkla sjå att hålla alla nöjda.
– Ja de är ju ytterligheter allihopa. Alla kräver särbehandling. Eller nästan alla, varken Haider eller Hans Skägga har ställt några krav vad jag vet, säger Petter. Allram propsar på en egen buss, men vill ändå tjinga bästa platsen i den gemensamma. Det är rörigt för producenterna på Kahlo att få ihop. Men alla är otroligt laddade och glada över denna turne! Vi med!

Föreställningen vänder sig främst till vuxna, men har man lite större barn som vill gå så är de också varmt välkomna!

bArrangör:/b Kahlo
bFöreställningens längd:/b 2 tim, inkl paus

Datum / Tid

lördag, 14 mars 2020 kl: 15:00

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad