Menu

Euphoria

Lund

Lunds Stadsteater
torsdag, 7 mars 2024 kl:19:00

Lekfull och äventyrlig cirkusföreställning för hela familjen!

Euphoria är fylld av vibrerande energi, överraskningar, humor och akrobatik som tänjer gränserna för vad den mänskliga kroppen kan utföra.

Cirkuskompaniet LONE Company har i samarbete med Riksteatern, Borås Stadsteater och Cirkus i Väst skapat en lekfull och spännande värld. En färgstark, euforisk helhet, där klassiska och banbrytande cirkusdiscipliner flätas samman med ett melodiskt ackompanjerade av livemusik som skapas under föreställningens gång.

Allt började som en barndomsdröm. En dröm om att skapa en fantasifull och spännande värld fylld av cirkus och musik, där allting är på låtsas men samtidigt alldeles på riktigt. Ett äventyr och en lek som plötsligt blir på allvar och sen lek igen. Deras önskan mognade och tio år senare begav de sig ut på ett vilt äventyr, en seglats över Atlanten, trots att de aldrig hade seglat förut, följt av en tre månader lång turne längs den västfranska kusten.

”I Euphoria kommer vi på ett poetiskt sätt att hämta inspiration från vår resa och vi vill ta med oss publiken på vårt nya äventyr. Föreställningen kommer att kretsa kring en utopi, samhörighet och sökandet efter en vacker ö" säger medlemmarna i LONE Company.

Cirkusartisterna Mahe Nithardt, Remi De Carvalho, Ambroise Donnier, Patricia Minder och Xavier Mermod är barndomsvänner. De växte upp tillsammans med cirkusen, och gjorde sitt första scenframträdande ihop. Därefter utbildade de sig på olika platser i Europa, varav Mahe Nithardt och Remi De Carvalho bland annat vid Stockholms konstnärliga högskola, SKH. Idag har de skapat cirkuskompaniet LONE Company. Och, som Euphoria visar, delar de fortfarande drömmen om en magisk, häpnadsväckande, rolig och färgstark cirkusvärld. En värld som de vill dela med publiken!

För scenografin står Marie Moberg. Maries scenografi tar sin utgångspunkt i fantasin och lekfullheten och ger ett kontrastrikt rum som skapar en stabil grund men samtidigt överraskar och utmanar.

Medverkande: Xavier Mermod, Patricia Minder, Mahe Nithardt, Remi De Carvalho, Ambroise Donnier
Regi: Johan Lescop
Produktion: Riksteatern
Arrangör: Riksteatern Lund
Föreställningens längd: 1 tim, ingen paus

Datum / Tid

torsdag, 7 mars 2024 kl: 19:00

Plats

Lund, Lunds Stadsteater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad