Menu

Midsommarvaka! Dansbaneelände Och Framtidsdröm

Lund

Lunds universitetsaula
lördag, 16 maj 2020 kl:17:00

Hugo Alfvéns Midsommarvaka är Sveriges mest kända nationalromantiska orkesterstycke. Men vad är det egentligen som händer på vakan? Vem dansar och vem får stå vid sidan? Och vad sker när solen går ner och vinden brusar i skogen? Akademiska kapellet spelar Midsommarvaka och musik av två andra nationalromantiker, August Söderman och Kurt Atterberg. Med på konserten har vi musikvetaren och Alfvén-forskaren Tobias Lund som hjälper oss att pejla djupen i Alfvéns tondikt.

bTema Nationalism/b
Nationalism är ett flitigt förekommande ord i den nutida samhällsdebatten. Idéströmningar med nationalistiska förtecken sveper över större delar av världen. I synnerhet länder som USA, Storbritannien och Polen uppmärksammas i mediaflödet men även i Sverige pågår ett offentligt samtal som på olika sätt berör nationalistiska frågeställningar. Men vad är egentligen nationalism och hur relaterar denna idétradition till musik? Kan musik vara nationalistiskt och hur blir den det i så fall? Finns det några baksidor med nationalistiskt präglad musik och vilka är dessa?
Vilken roll spelar musiken i tider som präglas inte bara av nationalism utan också av globalisering och migration? Under våren har Odeum bjudit in till konserter och samtal om dessa och andra frågor som berör nationalism. Midsommarvaka! Är den sista konserten i vårens tema.
Hjärtligt Välkomna!

bArrangör:/b Odeum
bKonsertens längd:/b ca 1 tim 15 min, ingen paus
bBarn:/b Barn under 3 år går gratis och behöver ingen egen biljett om de sitter i vuxens knä.
bLedsagare:/b Ledsagare till funktionshindrad går gratis, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.

Ev. kvarvarande biljetter säljs i entrén 1 tim före konserten.

Datum / Tid

lördag, 16 maj 2020 kl: 17:00

Plats

Lund, Lunds universitetsaula

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad