Jazzcross - Maria Raducanu & Krister Jonsson

Magle KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bSveriges främste jazzgitarrist möter rumänska Maria som frodigt blandar, jazz, fados och balkan/b

Hennes röst kan vara spröd som glas och brinnande kraftfull i en och samma fras, smärtsamt klagande och varmt vyssande om vartannat. Eller som hon presenteras på omslaget i hennes senaste skiva (ZIORI/ TZADIK Label, N.Y.) i“Possessing one of the most distinctive voices in the world, Maria mixes Romanian dirges with Fado, Rembetika, blues and improvisation, in creating a music that is pure, deeply emotional and goes straight to the heart.”/i

Krister är ett välkänt namn i regionen och som den nyfikna och fantasifulla musiker som han är har han rört sig i de flesta genrer där elgitarr förekommer. Det är dock olika sorters jazzmusik som är hans huvudfåra och hans intuitiva förhållningssätt till musicerandet matchar Marias spontanitet. Duon framträder frekvent i Rumänien och övriga Europa, och ibland i Skandinavien, men detta blir den skånska premiären.

bMedverkande:/b Maria Raducanu, sång - Krister Jonsson, elgitarr
bArrangör:/b Stiftelsen Castrénianum Lundense
bKonsertens längd:/b 2 tim, inkl paus
bLedsagare:/b Ledsagare till funktionshindrad går fritt, men måste ha en egen biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.

Ev. kvarvarande biljetter säljs i entrén 1 tim före konserten. Endast kontant-eller swishbetalning är möjlig på Magle Konserthus.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-04 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: