Menu

Parham

Lund

Mejeriet
lördag, 29 oktober 2016 kl:22:00

Parham släpper nu uppföljaren till den prisbelönta och hyllade debuten. Nya albumet Hemma här ute nu via Playground Music.


Med den hyllade debuten Pojk från 2014 slog Parham alla med häpnad, kritiker­hyllades och belönades bland annat med pris för Årets Hip Hop på Manifestgalan, Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Musik samt Årets Genombrott på Kingsize­galan. För att skapa något nytt och spännande med uppföljaren så har Parham jobbat med den talangfulla producenten Nibla i den gemensamma studion i Göteborg. Arbetet beskrivs av Parham; "Jag har jobbat i studion med framför allt Nibla som gjort det mesta på plattan. Därmed är soundet mer helgjutet än innan. Vi delar ju studio, och våra vänner i kollektivet SOM031 sitter våningen över, så vi pratar ofta och bollar idéer.


Till skillnad från debuten som var mycket av en redovisning av Parhams liv fram tills dess, så är Hemma här mer av en nutidsskildring och det övergripande temat är egentligen acceptans. Acceptans för vem man är, vart man kommer ifrån och ens goda och dåliga sidor. Parham har försökt ge ytterligare en bit av sig själv, på ett så mänskligt, ärligt och nyanserat sätt som möjligt. Detta hör man inte minst på första låten på albumet, Sådan far, sådan son där Parham gör upp med sin far med brutal ärlighet.


När Sådan far, sådan son släpptes 11 mars, så började hyllningarna åter igen hagla in och låten klättrade upp på listan över de mest delade låtarna i Sverige. Den adderades också på rotation på P3 och videon premiärades av PSL i SVT Gomorron Sverige. Andra singeln, Gården, släpptes 10 dagar senare och premiärspelades av Musikguiden i P3 och Parham framförde låten live i Edit: Parisa Amiri på SVT 2. Redan börjar Hemma här dubbas till ett av de viktigaste släppen under 2016.

Datum / Tid

lördag, 29 oktober 2016 kl: 22:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad