Menu

Bettye LaVette

Lund

Mejeriet
fredag, 31 mars 2017 kl:18:00

Bettye LaVette är inte bara sångerska, utan en tolk av högsta rang. Oavsett vilken genre låten ursprungligen tillhört, så är den ren R&B av högsta klass när Bettye är klar med den. Hon kommer in i en låt och vrider och vänder på den för att förmedla alla de känslor som kan kramas ut ur texterna.


Bettye LaVette började sin karriär 1962 vid 16-årsåldern när hon släppta sin första singel My Man Hes a Loving Man på Atlantic Records. Singeln gick rakt in på topplistan och i samband med det åkte hon på sin första nationella turné med Ben E. King, Clyde McPhatter och andra Atlantic Records-stjärnor av tiden.


Sedan dess har hon haft en lysande musikkarriär. Hon har kontinuerligt släppt kritikerrosade album som A Woman Like Me, Ive Got MY Own Hell To Raise, och Scene of the Crime och har vunnit en rad prestigefyllda priser som Pioneer Award, W.C. Handy Award, Blues Music Award samt även fått två Grammisnomineringar. Hon har dessutom medverkat i den Toni-prisbelönade Broadwaymusikal Bubbling Brown Sugar och uppträtt på hyllningskonsert för The Who samt på presidentceremonin för Obama.


Missa inte när en sann legend kommer till Mejeriet i Lund!

Datum / Tid

fredag, 31 mars 2017 kl: 18:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad