Menu

Kenny Garrett Quintet

Lund

Mejeriet
fredag, 6 maj 2022 kl:20:00

Vårens stora jazzhändelse i Skåne - En av jazzens riktigt stora, saxofonisten och kreatören Kenny Garrett, kommer tillbaka till Mejeriet med en över 30-årig fantastisk karriär i ryggen.


Han stod på Mejeriets scen som ungt stjärnskott, med Miles Davis den 16 oktober 1988. Och skapade redan då musikalisk magi. Så var han tillbaka några år senare med egen grupp och även då i en?starkt minnesvärd konsert.
Och nu har tiden gått, Kenny Garrett har vuxit till en av de största på jazzscenen. Han har skapat en stor mängd spännande projekt, med vitt spridda influenser. Den här turnén genomförs med ett av hans mest hyllade album i bagaget – ”Sounds from our Ancestors”.??Som albumtiteln visar, utforskar Kenny med Sounds from the Ancestors sitt förfäders musikaliska arv och en mängd olika musikstilar från Afrika och den afrikanska diasporan. Detta är ett liknande tillvägagångssätt som på senare tid använts av framstående unga Londonbaserade musiker som Shabaka Hutchings, Nubya Garcia och Nérija, men med betoning på genrer som afro-kubansk jazz, black american gospel och R&B. Låtarna hämtar inspiration från såväl Aretha Franklin och Marvin Gaye som sånger och böner hos västafrikanska Youroba.

Datum / Tid

fredag, 6 maj 2022 kl: 20:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad