Menu

Hederosgruppen

Lund

Mejeriet
lördag, 6 maj 2023 kl:21:00

Hederosgruppen startades 2018 av pianisten Martin Hederos, detta unikum i musiksverige som verkar röra sig till synes obehindrat mellan olika genrer och samarbeten. Runt sig har han samlat några av landets mest namnkunniga och egensinniga musiker och gruppen blev snabbt ett gemensamt projekt där alla bidrar med kompositioner och sätter sin prägel på musiken.
Det är ett brokigt gäng och musiken som kommer ut är just det, brokig.
Smäktande psalm och folkig pop får samsas med somaliskt sväng, stram bossa eller otippad bebop. Men jo, Hederosgruppen är ändå jazz och musiken hålls samman av ett sound som mejslats fram under ett antal timmar på scen och i replokalen. Ett sound som kännetecknas av en sorts gemensam otålighet och bångstyrighet, en strävan efter att varje konsert ska bli speciell och elektrisk.
Ståplats är inspelad på Atlantis i Stockholm i februari 2022. Producenten Anton Sundell, som har jobbat med Martin Hederos i flera tidigare projekt, har också samarbeten med t ex Merit Hemmingson, Loney Dear, Sara Parkman och Tonbruket på sin meritlista.
Ståplats är uppföljaren till succén Storstrejk som kom ut 2019 och grammisnominerades året därpå. Bandet ger sig nu ut på turné under hösten och landar på Mejeriet den 6 maj. Musiker som hänger på;
Martin Hederos - klaviaturer
Andreas Sjögren - träblås
Emil Strandberg - trumpet
Josef Kallerdahl - kontrabas
Konrad Agnas - trummor

Datum / Tid

lördag, 6 maj 2023 kl: 21:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad