Menu

Slum Village (US) + Support: Moose Dawa & Aidinity

Lund

Mejeriet
fredag, 28 april 2023 kl:21:00

28e april tar vi emot den legendariska rap-duon ‘Slum Village’ (T-3 och Young RJ) från Detroit, USA! Gruppen grundades som en trio under början av 90-talet tillsammans med den nu bortgångne superpoducenten J Dilla. Tillsammans kom de att utveckla ett själfullt sound som än idag inspirerar hiphop-producenter och artister. De tre barndomsvännerna växte upp i området Conant Gardens och efter att de gått ut Pershing High School började trion att bana sin egen väg i Detroits undergroundscen där deras popularitet växte snabbt. Det tog inte lång tid innan deras enastående produktioner nådde öron utanför deras hemstad och hyllades av bl.a. ‘Q-Tip’ från ‘A Tribe Called Quest’.
Redan 1991 började gruppen spela in materialet till deras debutalbum ‘Fan-Tas-Tic vol.1’, i J Dillas källare, som idag är ett av hiphopens mest klassiska album. De har sedan dess skapat en gedigen katalog av album, EP’s och mixtapes, med hitlåtar som ‘Fall In Love’ (knappt 50 miljoner streams på Spotify), ‘Selfish’ och ‘The Look of Love pt.1’. De har skapat musik med artister som bl.a. ‘Kanye West’, ‘John Legend’, ‘De La Soul’, ‘Pete Rock’, ‘Timbaland’, ‘Skyzoo’ för att nämna några.
Nu har du chansen att se dessa legender live i Lund!
Support: Moose Dawa & Aidinity
Malmö-artisten Moose Dawa har aktivt släppt musik sedan 2011 men blev uppmärksammad i beat-scenen först med sin 5-spåriga EP ”Felia Mea” från 2014. Hans skapande har sin grund i hans passion för crate-digging där han omvandlar ljuden han hittar till sample-baserad instrumental hiphop med starka influenser från jazz och soul. Resultatet blir en tillbakalutad men driven atmosfär där samplingarna hamnar i en symbios med hans swing-fyllda trummor och organiska instrument. Sedan första släppet har han samarbetat med olika artister och skivbolag internationellt, streamats över 40 miljoner gånger på Spotify, blivit uppmärksammad av P1 Kultur/Sydsvenskan samt byggt på sin diskografi med fullängdar-album och EPs där han fortsätter utforska sitt egna uttryck i genren. Han är även medgrundare av labeln / kollektivet Alleycat Anthem som består av olika artister, DJ’s och producenter från Malmö.
Aidinity är en Malmö-artist som har gjort sig ett namn i den lokala scenen dem senaste åren främst genom sina freestyle-framträdanden med skarp leverans. Hans stil kan beskrivas som genomtänkt men lekfull med ett flow som visar hur bekväm han är i sitt uttryck. Aidinity pendlar mellan svenska och engelska, något som hans debut-singel ”Här Finns Inget” visar goda tecken på. Debuten är också ett startskott på kommande släpp som han han har filat på dem senaste åren, bl.a en EP med producent-duon ByAnyMeans väntas släppas nu i vår och även en ett helt album med Alleycat Anthem-kollegan och producenten Moose Dawa senare i år.
DJs: Tudde & PNX

Datum / Tid

fredag, 28 april 2023 kl: 21:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad