Menu

Bacao Rhythm & Steel Band + Spit Spot

Lund

Mejeriet
lördag, 4 februari 2023 kl:21:00

Vi startar säsongen med en helkväll av Funk och Hiphop! På scen har vi det mytomspunna bandet ‘Bacao Rhythm & Steel Band’ som spelar dina mest älskade funk och hiphop-bangers i en helt ny tappning. Resten av kvällen ramas in utav hiphop-klubben ‘Spit Spot’ som öppnar med en liveshow och håller sen igång dansgolvet med DJs lång in i natten!
BACAO RHYTHM & STEEL BAND
Den mystiska steel band orkestern från Hamburg, som redan uppnått global kultstatus, åker nu ut på sin första turné med full live show! Bandet har gjort sig kända för fantastiska versioner av funk- och hiphopklassiker som t.ex 50 Cent - P.I.M.P., Dr Dre - Xxplosive, Erykah Badu - The Healer m.fl, vilket har fått många att tro att låtarna är de riktiga orginalversionerna. Men med en supertajt rytmsektion, mäktiga blåsarrangemang och lager av melodier från oljefaten så är Bacao Rhythm & Steel Band mycket mer än ett coverband, vilket deras egna kompositioner visar på.
Bandet har medvetet hållit sig undan offentligheten fram till nu och har istället fokuserat på att leverera tre album på skivbolaget Big Crown Records från Brooklyn som streamats miljontals gånger, samarbeten med DJ Nu-Mark från Jurassic 5 och släppt otaliga slutsålda singlar som jagas av vinylsamlare välden över.
SPIT SPOT
Vi är glada att klubben Spit Spot gör en comeback på Mejeriet denna kväll, där livebandet öppnar kvällen med inbjudna gäster och DJs avslutar natten på dansgolvet. Spit Spot startade under 2017 att anordna storslagna jam sessions med liveband och open mic, vilket ramades in utav konserter med inbjudna artister, battles och DJs. Klubben blev den självklara destinationen för alla Malmös hiphopälskare och blev nominerade till Årets Klubb av Nöjesguiden. Spit Spot arrangerades fram tills att pandemin satte ett stop på det roliga 2021, framförallt i Malmö, men även nedslag i bl.a Helsingborg och Köpenhamn - nu även i Lund!

Datum / Tid

lördag, 4 februari 2023 kl: 21:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Klubb

Kostnad

220kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad