Menu

Danko Jones + Gatuplan

Lund

Mejeriet
fredag, 1 mars 2024 kl:20:00

Danko Jones åker ut på turné och kommer tillbaks till Lund för första gången på 18 år!
Danko Jones, den kanadensiska rocktrion, är mästare på att leverera kraftfulla och svängiga riff, samt melodier som omedelbart fäster sig hos lyssnaren. Deras musik, präglad av energifylld rocknroll med influenser från både hårdrock och punk, skapar den ultimata upplevelsen som bara måste upplevas live. Nästa år återvänder Danko Jones till Sverige och gör hela tolv konserter.
Danko Jones bildades i Toronto redan 1996, drivna av en DIY-punkrockanda har de stadigt byggt upp en enorm fanskara världen över. Har man någon gång upplevt deras unika och fartfyllda framträdanden live är det inte svårt att förstå att Danko Jones är ett av de mest hyllade livebanden där ute. Deras musik är ofta kännetecknad av kraftfulla gitarriff, snabba trummor och Danko Jones distinkta röst som ger en intensiv och levande upplevelse. Bandet har etablerat sig som en kraftfull scenakt och har turnerat flitigt runt om i världen.
Bandet bakom monsterhits som Had Enough, Good Times, My Little RnR och I think bad thoughts har en fanskara som sträcker sig från mainstream radiorockfans till inbitna metalheads. Med flertalet studioalbum i ryggen, bland annat kritikerrosade Fire Music, Wild Cat, A Rock Supreme och Power Trio är de nu aktuella med sitt senaste album Electric Sounds som visar att Danko Jones är kraftfullare än någonsin.
Sverige är mer eller mindre ett andra hem för Danko Jones och vi här på Mejeriet är enormt peppade på att hälsa dem välkomna hem!

Special guests: GATUPLAN
Bakom idén med GATUPLAN står Inge Johansson, som med rötter i band som THE (INTERNATIONAL) NOISE CONSPIRACY, AGAINST ME!, CSS och TOTALT JÄVLA MÖRKER som har tagit steget till att vara soloartist.
Gatuplan släppte 2023 sitt andra album ”Välkommen till underjorden” som fick ett varmt mottagande av såväl kritiker som publik, och singeln ”Sympati för djävulen” gick upp på rotation på Sveriges Radio P3.

Det känns helt fantastiskt att efter så många år fortfarande vara nära kompisar och spela spelningar ihop! Jag tycker även att banden passar väldigt bra ihop då såväl Danko Jones som Gatuplan har ett positivt budskap och är band som ska upplevas live, säger Inge.

Datum / Tid

fredag, 1 mars 2024 kl: 20:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad