Menu

Dante

Lund

Mejeriet
lördag, 28 februari 2015 kl:21:00

Dante Kinnunnen är bekant som den yngsta medlemmen i det firande popbandet The Concretes som han turnerat runt i världen med de senaste fem åren. Tidigare i år släpptes första singeln "Next To You" från Dantes soloalbum som släpps till hösten.


"Next To You" har spelats flitigt på radio och gett upphov till stor uppmärksamhet såväl på hemmaplan som utomlands. Dante har beskrivits som "årets musikfynd" och första singeln som "Årets låt" och "vårens svenska singel", men Dante tar hypen med ro och fortsätter att färdigställa debutalbumet i ett av de kulturmärktra kvastmakarhusen på Södermalm. Där har Dante fått låna en liten studio som blivit lite av en tillflytskort.


Musiken är influerad av listpop, Drake, The Dream och annan glänsande R&B men låter kanske ännu mer som en blandning mellan Phil Collins och The Weeknd. Dante producerar allt material själv och hjälper även andra, senast sin egen far Toni Holgersson med produktionen av hans senaste grammisnominerade album "Ibland kallar jag det kärlek".


Första singeln Next To You släpptes i februari och följdes upp av en ep med samma namn i Maj. EP:n innehåller utöver Next To You även låtarna What I Run From och Lost And Found som Dante framförde i TV4 Nyhetsmorgon. Albumet Dante släpps via Baseline Music / Sony Music Entertainment.

Datum / Tid

lördag, 28 februari 2015 kl: 21:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad