Menu

Jonathan Johansson

Lund

Mejeriet
fredag, 24 april 2015 kl:20:00

Jonathan Johansson släpper nytt och beger sig ut på turné i vår. Den 18 mars släpps hans nya album Lebensraum och den 24 april kommer han till Mejeriet.


Redan den 30 januari släpps Jonathans nya singel Alla helveten, som blir den andra singeln från det nya albumet. I oktober kom första smakprovet Ny/Snö, som enligt Jonathan själv handlar om att han Slits i små gulliga köttstycken av samtiden. På Alla helveten får vi höra mer av Jonathans vassa skildringar av det samhälle, och de relationer som finns i det, i vilket han lever och verkar. En artist som tydliggör att en poplåt kan vara lika angelägen i samhällsdebatten som på ett dansgolv.


Albumet Lebensraum kommer den 18 mars och som titeln avslöjar finns det mycket tankar kring rörelsefrihet och nyfascism i albumet. Det innehåller flera berättelser som är sammanfogade med det gemensamma temat: ett Europa i förfall som försöker stänga sina gränser. Men där ryms även uppväxtåren i Malmö som präglades av segregationsproblem och inte minst kärlek och vänskap.


JULIA ADAMS
Som 16-åring startade Julia Adams bandet Little Marbles med sin klasskamrat Linn Tabudlong. Bandet upptäcktes av Niclas Frisk när de spelade på Stockholms gator och de fick sedemera kontrakt med skivbolaget National (Stefan Sundström, Miss Li, Thorsten Flinck mfl). Starka poplåtar, flitig radiorotation och färgsprakande liveshower under alla otaliga turnéer och festivalspelningar som följde gav bandet en stadig fanskara. Efter totalt tre album och 6 år tillsammans så bestämde sig bandet för att gå skilda vägar. Nu är Julia Adams tillbaka där hon hör hemma, som artist. Denna gång solo och med ett helt nytt sound som hon jobbat fram tillsammans med Chords, en av landets främsta hiphop & rnb producenter.


Ett första smakprov på detta samarbete, som enklast kan beskrivas som melankolisk, rnb influerad pop på svenska, får ni höra i och med låten Allt jag nånsin - Julias debutsingel som soloartist.


Jonathan Johansson
2024-04-20 20:00:00
Helsingborg, The Tivoli



Jonathan Johansson
2024-04-25 19:00:00
Norrköping, Arbis, Norrköping



Jonathan Johansson
2024-07-15 20:00:00
Blandat, BORGHOLM, Kackelstugan Lilla Ute



Jonathan Johansson
2024-07-26 18:00:00
Linköping, Skylten, Linköping



Jonathan Johansson
2024-08-16 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada

Datum / Tid

fredag, 24 april 2015 kl: 20:00

Plats

Lund, Mejeriet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad