Menu

New Order (testkonsert)

Lund

Science Village Hall
torsdag, 9 januari 2025 kl:22:30

Sunset (eller solnedgång) är försvinnandet av solen under jordens horisont (eller något annat astronomiskt objekt i solsystemet) på grund av dess rotation. Sett från överallt på jorden är det ett fenomen som inträffar ungefär en gång var 24:e timme, utom i områden nära polerna. Dagjämningen Solen går ner rakt västerut vid tidpunkten för både vår- och höstdagjämningen. Sett från norra halvklotet går solen ner mot nordväst (eller inte alls) på våren och sommaren och i sydväst på hösten och vintern; dessa årstider är omvända för södra halvklotet.
Tiden för den faktiska solnedgången definieras inom astronomi som två minuter innan solens övre lem försvinner under horisonten.[1] Nära horisonten gör atmosfärisk brytning till att solljusstrålar förvrängs i en sådan utsträckning att solskivan geometriskt sett redan är ungefär en diameter under horisonten när en solnedgång observeras.
Solnedgången skiljer sig från skymningen, som är uppdelad i tre stadier. Den första är civil skymning, som börjar när solen har försvunnit under horisonten och fortsätter tills den sjunker till 6 grader under horisonten. Den andra fasen är nautisk skymning, mellan 6 och 12 grader under horisonten. Den tredje fasen är astronomisk skymning, som är den period då solen befinner sig mellan 12 och 18 grader under horisonten.[2] Skymningen är i slutet av den astronomiska skymningen och är skymningens mörkaste ögonblick strax före natten.[3] Slutligen inträffar natten när solen når 18 grader under horisonten och inte längre lyser upp himlen.[4]
Platser längre norrut än polcirkeln och längre söderut än Antarktiscirkeln upplever ingen full solnedgång eller soluppgång på minst en dag på året, när polardagen eller polarnatten pågår kontinuerligt i 24 timmar. På breddgrader som är större än inom en halv grad från någon av polerna kan solen inte gå upp eller gå ner på samma datum på någon dag på året, eftersom solens vinkelhöjd mellan solens middagstid och midnatt är mindre än en grad.


New Order (testkonsert)
2025-01-09 13:00:00
Lund, Science Village Hall



New Order (testkonsert)
2025-04-10 17:00:00
Lund, Science Village Hall

Datum / Tid

torsdag, 9 januari 2025 kl: 22:30

Plats

Lund, Science Village Hall

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

700kr - 900

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad