Menu

Grotesco - På Scala på turné

Lund

Sparbanken Skåne Arena
fredag, 8 april 2016 kl:19:00

Grotesco vann nyligen pris för Årets bästa scenshow. Nu är det klart att den hyllade föreställningen för första gången tas ut på Sverigeturné 2016 – “Grotesco på Scala på turné – En näradödenrevy“. Efter succéåret på Scalateatern i Stockholm får andra städer äntligen uppleva showen som kallas dödskul” (Expressen), briljant” (Dagens Nyheter) och makalös” (Svenska Dagbladet).

Grotesco är nu hetare än någonsin. Nyligen utannonserades det att det kommer en tredje tv-säsong med den banbrytande gruppen i SVT och deras första scenföreställning Grotesco på Scala – En näradödenrevy fortsätter göra succé. Humorshowen, som hade höstpremiär för sin andra säsong på Scalateatern den 17 september, vann nyligen svenska humorpriset 2015 i kategorin Årets scenshow. Nu är det dessutom klart att föreställningen åker på en stor Sverigeturné under 2016.

Grotesco är en av Sveriges mest hyllade humorgrupper och ligger bakom oförglömliga sketcher och sånger som “Bögarnas fel”, “Ett kilo mjöl”, “Bestefar og jeg” och Tingeling”. I humorshowen, Grotesco på Scala – En näradödenrevy, som är regisserad av dansaren och koreografen Anna Vnuk, blandar de nyskrivet material med några av sina klassiska sketcher. Det är en galen revy i dödens gränsland med satiriska sång- och dansnummer, scener som ballar ur fullständigt och vassa kommentarer om samtiden.

På scen: Henrik Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Jakob Setterberg, Emma Molin, Linus Eklund-Adolphson, Rikard Ulvshammar, Michael Lindgren, Hanna Dorsin, Jonas Kahnlund samt Grotesco-orkestern under ledning av Andreas Grube.

Pressröster om Grotesco på Scala – En näradödenrevy”
“har skrattat så mycket, så många gånger, att det värker oroväckande under revbenen”
/DN

“nya showen är oerhört generös och kastar sig galet över genrer och sorter”
/SVD

”Grotesco är hetast i hela Humorsverige
/Aftonbladet

”Dödskul, Grotesco”
/Expressen

“humorshow med extra allt”
/UNT

“galet komiskt”
/Eskilstuna-Kuriren

”sylvass satir
/Gefle Dagblad

“Jag är oerhört imponerad”
/Kulturbloggen

Om Grotesco
Kollektivet Grotesco är en institution inom svensk humor. De har skapat en lång rad kända sketcher, tv-serier och låtar som sammanlagt har över 25 miljoner visningar på Youtube.

Grotesco slog igenom med sin självbetitlade humorserie i SVT 2007. De absurda och surrealistiska sketcherna blev snabbt populära och serien släpptes snart på dvd. 2009 uppträdde Grotesco som pausunderhållning i Melodifestivalen med vitt skilda versioner av låten Tingeling”, som Aftonbladet tyckte överträffade tävlingslåtarna”. Eurodisco-versionen “Tingaliin” med DJ Trexx” blev en stor succé, som toppade den svenska singellistan och retade upp ryska ambassaden.

Andra säsongen av Grotesco sändes i SVT 2010. Den innehöll klassiska sketcher som Bögarnas fel”, Sossezombies”, Svennen” och den återkommande trubadurkaraktären Trubbe Mollberg.

De senaste åren har Grotescos produktionsbolag GKU anlitats av SVT för ett antal experimentella humorserier, däribland Pulver, Bobby Blade” och Folkets Främsta Företrädare. Medlemmarna har också varit inblandade i en rad stora teaterföreställningar och tv-succéer som Partaj, ”Kontoret” och Solsidan. Nu är det också klart med en tredje säsong av Grotesco på SVT.

Föreställningen Grotesco på Scala – En näradödenrevy” var helt usåld under våren 2015 på Scalateatern. Under hösten gick föreställningen in på sin andra säsong och vann även svenska humorpriset 2015 i kategorin Årets scenshow.

Grotesco-kollektivet består av Anna Vnuk, Emma Peters, Emma Molin, Erik Wernquist, Hanna Dorsin, Henrik Dorsin, Jakob Setterberg, Jonas Kahnlund, Linus Eklund Adolphson, Micke Lindgren, Per Andersson, Per Gavatin, Rikard Ulvshammar och Viktor Titelman.

Föreställningens längd: ca 3 h inkl paus

Mer info om föreställningen finns på www.blixten.se/grotesco

Konserten presenteras av Blixten & Co. Läs mer om oss på www.blixten.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev på Kundklubben eller gilla oss på facebook.com/blixtenco för konserttips, erbjudanden och tävlingar.

I stadsdelen Klostergården i södra Lund finns arenan som lever upp till framtidens krav på en modern inomhussportanläggning samt möjlighet att arrangera större konserter, konferenser och dylika arrangemang.
Sparbanken Skåne Arena består av en publik arena, en B-hall samt i direkt anslutning till arenan finns även en ishall.
I arenan spelas det främst handboll, men arenan kommer många till gagn. Skolelever, motionärer, föreningar och elitidrottare har betydligt fler träningstider.

Datum / Tid

fredag, 8 april 2016 kl: 19:00

Plats

Lund, Sparbanken Skåne Arena

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

495kr - 565kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad