Menu

2 solon av Alma Söderberg

Lund

Stenkrossen
fredag, 9 mars 2018 kl:19:00

Hon sjunger när hon talar, talar när hon dansar och dansar när hon sjunger!

Med rötter i flamenco och tentakler mot svensk folkvisa öppnar koreografen och dansaren Söderberg gränserna för vad dans är. Med rörelse, rytm, musik, ljud och språk bryter hon ny mark. Föreställningen består av hennes första och senaste verk, Cosas och Deep Etude som kan ses som varandras motsatser. Där Cosas är dag är Deep Etude natt. Internationellt prisbelönta Alma Söderberg placerar sig i ett alldeles eget koreografiskt fack och måste ses.

Alma Söderberg har fått flera priser och utmärkelser. När Thaliapriset för spelåret 2016/17 tilldelades Alma Söderberg angav juryn att hon ”ger prov på unik scenkonst som förenar dans, musik och röstperformance i ett oavlåtligt fascinerande rytmiskt scenspråk”. När även Konstnärsnämndens Birgit Cullberg-stipendium tilldelades Söderberg 2016 uttryckte de att Söderberg följer inte strömmen - - - Med rörelse, rytm, musik, ljud och språk bryter hon ny mark och öppnar gränserna för vad en dansföreställning kan och får vara.”

Producent
Riksteatern

Arrangör
Lunds Teaterförening

Föreställningens längd
1 tim 30 min, inkl paus

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Datum / Tid

fredag, 9 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Lund, Stenkrossen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad