Menu

Landscapes of I

Lund

Stenkrossen
fredag, 23 februari 2018 kl:19:00

I Björn Säfstens nya dansföreställning Landscapes of I vävs tre solon ihop till en helhet. Med en blandning av knivskarp detaljrikedom, humor och oförklarliga skeenden skapar dansarna nya bilder av människan. Rörelsespråket hämtar inspiration från det vardagliga där gester blir igenkännbara men skruvas till, vrids om och ställs i ett nytt ljus. Kom med på en resa vars slut vi inte känner till.

På scen ser vi Sophie Augot, dansare från Stockholm, Will Rawls, dansare och koreograf från New York samt Ilyas Odman, dansare och koreograf från Istanbul.

Om Björn Säfsten
Björn Säfsten skapar koreografisk konst i tätt samarbete med sina konstnärliga team. Hans senaste verk, Language fools, är skapat för Säfsten Produktion i samproduktion med Regionteatern Blekinge Kronoberg och var ute på turné i Dansnät Sverige hösten 2016. Säfsten har de senaste åren arbetat som forskare på Umeå Konsthögskola där han bedrivit ett fyraårigt forskningsprojekt med filosofen Per Nilson. Under dessa år 2012-2015 skapande han även sina senas verk: Introduction 2012, Fictional copies 2013, Idiots 2014. Säfsten har varit verksam som koreograf sedan 2003 och en återkommande koreograf på Dansens Hus i Stockholm.

Producent
Riksteatern

Arrangör
Lunds Teaterförening

Föreställningens längd
1 tim, ingen paus

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Datum / Tid

fredag, 23 februari 2018 kl: 19:00

Plats

Lund, Stenkrossen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad