Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Var Är Mitt Hem?

StenkrossenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En sann historia om lycka, krig, flykt och hopp, berättad av huvudpersonen själv

Det går inte en dag utan att dystra rapporter om människor på flykt från krigsdrabbade områden tränger sig in på bara skinnet. Hur känns det att vara stämplad som en illegal invandrare? Hur lätt är det egentligen att starta ett nytt liv i ett nytt land?

I den gripande monologen Var är mitt hem? berättar skådespelaren Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut, när inbördeskriget bröt ut. Med egna ord och bilder och med varm humor tar han med oss på sin flykt som går via ett korrupt Moskva till Sverige, där det visar sig att allt inte blir som han har tänkt sig. Här tvingas han att leva som illegal.

I samarbete med Amnesty, Lundaavdelningen

Medverkande: Danjin Malinovic
Arrangör: Riksteatern Lund
Föreställningens längd: ca 80 min, ingen paus

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-10 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: