Där Satan Har Sin Tron

StenkrossenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Lilla Teatern och Teater Zon 240 sätter upp den egenskrivna pjäsen ”Där Satan har sin tron”, inspirerad av en dansk dokumentärfilm från 2009.

Pjäsen handlar om Miriam, 29 år som lever ett liv med schizofreni. Miriam har varit sjuk sedan barndomen, men söker först i vuxen ålder psykiatrisk vård och får en diagnos. Hon behandlas med läkemedel som orsakar kraftiga biverkningar i form av känslodämpning, likgiltighet och minskad kreativitet.

Miriam är konstnärligt lagd och börjar uppleva medicineringen som ohållbar, vilket gör att hon slutar med den i perioder. Under dessa perioder får vi följa Miriam i videodagböcker, där vi förstår att hon blir alltmer psykotisk.

”Där Satan har sin tron” är en 120 min lång föreställning, om ett livsöde där vi får möta en ung kvinna vars liv begränsas av en mycket svår och komplex sjukdom. Vi får följa Miriam och de anhöriga som även de drabbas hårt av sjukdomen.

Pjäsens regissör, Lizah Cronemyr, arbetar som psykiatrisjuksköterska inom psykosvården och träffar personer som Miriam varje dag.

”Historien om Miriam kan tyckas osannolik och överdramatisk, men i själva verket är det ett exempel på verkligheten för cirka 1 % av Sveriges befolkning.” (...) ”Personer som lever med schizofreni upplever saker som ingen annan upplever. Men dessa människor andas, äter, sover och älskar precis som vi.”

Teater Zon 240 sätter i samarbete med Lilla Teatern upp föreställningen Där Satan har sin tron i hopp om att ge publiken en förståelse kring den verklighet som Miriam och många andra faktiskt lever i. En verklighet som kan ligga närmre än man kanske tror.

Spelas i Bygghallen på Stenkrossen.

bFöreställningens längd:/b 2 tim 30 min, inkl paus
bLedsagare:/b Ledsagare till funktionshindrad går fritt, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.
bGrupprabatt:/b För grupper om minst 8 pers finns en grupprabatt. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-12 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: