Menu

Pappa, Make Och Krigsförbrytare

Lund

Stenkrossen
tisdag, 21 januari 2020 kl:19:00

bFöre kriget hade han allt en dotter och en fru som han älskade och skämde bort, vänner och jobb/b

Men när oroligheterna började i landet 1992 förändrades allt. På dagarna levde han en normal tillvaro spelade basket med sin dotter på gården, tog hand om trädgården och lagade mat. Men på kvällarna åkte han iväg med den paramilitära gruppen och brände ner byar, begick systematiska våldtäkter, avrättade kallblodigt flera människor samt närvarade vid åtskilliga avrättningar. Han begick handlingar som han tidigare inte någonsin trott var möjliga. Han försökte därefter återvända till ett vanligt familjeliv, men rättvisan hann ikapp honom och han greps inför sin dotter.

Efter succén Var är mitt hem är Danjin Malinovic tillbaka med ett nyskrivet drama baserat på intervjuer med en man dömd för krigsförbrytelser i forna Jugoslavien. Tillsammans med skådespelaren, sångaren och musikern Fikret Çe?meli framför Danjin Malinovic med ord, sång och musik historien om hur en vanlig familjefar på grund av speciella omständigheter, byter liv och begår fruktansvärda brott. Hur kunde det bli så? Existerar monster eller enbart människor som under vissa omständigheter kan göra monstruösa saker? Vad är dom socialpsykologiska förklaringar till varför människor kan begå hemska brott mot andra människor?

bAv:/b Danjin Malinovic
bMedverkande:/b Danjin Malinovic, Fikret Çesmeli
bRegi:/b Michael Cocke
bScenografi och kostym:/b Katrin Brännström
bMusik:/b Fikret Çesmeli
bLjusdesign:/b Patrik Nystrand
bMaskdesign:/b Eva Rizell
bProducent:/b Riksteatern
bArrangör:/b Riksteatern Lund
bFöreställningens längd:/b 1 tim 30 min, ingen paus

bFöreställningen syntolkas vid behov:/b
Om du önskar syntolkning av denna föreställning är det viktigt att du väljer rätt pristyp ta en av de som heter Syntolkning.
Om du vill ha hjälp med att boka kan du kontakta Biljettbyrån i Lund på 046-13 14 15.
Vid denna föreställning kommer det att ges en syntolkad introduktion av hur scenen ser ut och hur rösterna låter. Men själva föreställningen syntolkas inte.
Syntolken och de som önskar syntolkning träffas på föreställningsdagen kl 18:15 i foajén.

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Datum / Tid

tisdag, 21 januari 2020 kl: 19:00

Plats

Lund, Stenkrossen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad