Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Its Cold And Theres No Music

StenkrossenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

En framtid där varje mänsklig interaktion är analyserad in i minsta detalj och styrd till perfektion. Vill vi ha det så? Hur förklarar vi då för en artificiell intelligens vad det innebär att vara människa bortom logiken?

It’s Cold and There’s No Music är ett poetiskt verk om robotar, ensamhet och vårt behov av tröst i en värld vi inte vet vart den är på väg styrd av värden vi inte tror på.
Två dansare på scen använder motion capture-dräkt för att interagera med en animerad artificiell intelligens. Dräktens data livestreamas till projektioner så att dansarna kan turas om att vara den, prata med den, förklara vad det är att vara människa med alla verktyg de har som konstnärer. Tillsammans skapar de en hyllning till det som är omöjligt att förklara och som vi inte vet exakt vad det är förrän vi förlorat det.

Titeln är en rad ur en Tom Waits-låt om en ung kvinnas spruckna dröm om lycka. Hon dansar ensam i kylan och utan musik. Kanske låter det ödsligt, men det är så hon uttrycker hoppet hon en gång hade och avståndet mellan det hon sökte och det hon fick. Kanske kan vi hitta något i dansen?

bMedverkande artister:/b Sara Ribbenstedt & Khamlane Halsackda
I samarbete med Stenkrossen & Lunds Kommun

bProduktion:/b Bombina Bombast
bArrangör:/b Riksteatern Lund
bFöreställningens längd:/b 45 min, ingen paus

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-11 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: