Menu

Promise Land

Lund

Stenkrossen
torsdag, 12 november 2020 kl:19:00

Promise land är en dansföreställning som skildrar en drömsk värld med mörk klangbotten och drastisk humor. Utgångspunkten för föreställningen är Helene Billgrens konstnärskap. Det här är första gången koreografen Örjan Andersson samarbetar med en bildkonstnär och första gången som Helene Billgren arbetar med dans.

Helene Billgrens bildvärld tar plats i scenografi och kostym och detta får sedan en gestaltning genom dansarna. Det skavda och kantiga får en upphöjd betydelse och misstagen blir en tillgång. Det är ett ordnat kaos.
Temat för föreställningen är drömmens absurda logik och Örjan och Helene säger sig vara inspirerade av surrealismen och dadaismen. Konstriktningar som handlar om det absurda och om spontana impulser som intellektet inte hunnit påverka.

Örjan Anderssons dansstil brukar beskrivas som musikalisk, fysisk och jordnära. Han är koreografen som komponerar rörelser, ofta med både dansare och musiker på scenen.
I dag är Örjan Andersson, med det egna kompaniet Andersson Dance, en av våra mest prisade koreografer med återkommande uppdrag både i Sverige och utomlands, främst för de stora scenerna. I det nya verket Promise land som ingår i Riksteaterns nya serie Koreografserien möter vi hans koreografi i ett närmare, mindre format.

Helene Billgren är en av våra mest framstående konstnärer och var senast aktuell med en stor retrospektiv utställning på Liljevalchs Konsthall i Stockholm.

På scen ser vi Jenny Nilson, tidigare premiärdansös vid Kungliga baletten och Brittanie Brown, utbildad på Juillard School, New York. Brittanie har under de senaste åren varit knuten till Skånes Dansteater.

Riksteatern i samproduktion med Andersson Dance

bMedverkande:/b
Brittanie Brown
Jenny Nilson

bKoreograf:/b Örjan Andersson
bDramaturg:/b Anna Berg
bScenograf och kostymör:/b Helene Billgren
bLjusdesign:/b Loka Curk
bLjuddesign:/b Niklas Swanberg
bProduktion:/b Riksteatern
bArrangör:/b Riksteatern Lund
bFöreställningens längd:/b 1 tim, ingen paus

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Datum / Tid

torsdag, 12 november 2020 kl: 19:00

Plats

Lund, Stenkrossen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad