Inställt!
kl: 19:00

Jag Springer

StenkrossenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bEn timme efter sin dotters do?d bo?rjar han springa och kan sedan inte sluta/b

Mitt i sorgen, förlusten och orättvisan blir löpningen en väg in i ett tillstånd av frihet där han känner sig lätt och fri och stark. Han kan andas igen. Och kanske kan han på så vis åter komma nära sin avlidna dotter.
Pjäsen baseras på journalisten Anders Legarth Schmidts blogg, i danska tidningen Politiken, om hans egen erfarenhet efter dotterns död i cancer.
Line Mørkeby har skapat en dramatisk text som griper tag i de innersta smärtpunkterna och blottar en själ som genom att pressa sin kropp till det yttersta försöker återfå meningen i ett liv som mist sitt självklara centrum. Edvin Bredefeldt gestaltar fadern i en intensiv och gripande monolog. För Daniel Rylander blir det fjärde gången han regisserar en pjäs skriven av den danska dramatikern.

bRegi:/b Daniel Rylander
bLjusdesigner:/b Casper Törneman
bScenograf:/b Maja Döbling
bFo?rlag:/b Nordiska
bProducent:/b Byteatern Kalmar länsteater/Regionteatern Blekinge Kronoberg
bArrangör:/b Riksteatern Lund
bFöreställningens längd:/b 1 tim 20 min, ingen paus

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2021-03-10 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: