Menu

The View From Here

Lund

Stenkrossen
fredag, 3 september 2021 kl:17:00

I The View From Here möter du en grupp dansare i ständig förvandling. Fångade i ett utforskande av kroppsliga, rumsliga och tidsmässiga förändringsprocesser. Verket är baserat på entréer och sortier och de ljud som kroppar gör. Dansarna rör sig med och mellan en mycket praktisk repetitionskuliss (den enklaste av teaterteknik) som gömmer och avslöjar, bryter upp och dröjer kvar.

Verket förutsätter att det som med klarast kraft definierar oss som mänskliga subjekt är trösklarna och övergångarna i våra liv, och inte en fast övertygelse om jaget och andra. Genom att dansa in periferin till mitten av scenen, skapas en tydlig musikalitet och timing, fångad av mikrofoner och mixad i realtid till rytm och melodi.

Genom att spela upp marginalernas rumsliga ljud och rytmer inleder The View From Here en uppbruten dialog mellan vad vi hör, hur vi ser och var vi befinner oss i den ständiga rörelsen in, ut och mellan övergående tillstånd.

bKoreografi:/b Tilman ODonnell
bMusik:/b Hendrik Willekens
bLjusdesign:/b Thomas Zamalo
bProduktion:/b Skånes Dansteater
bArrangör:/b Riksteatern Lund
bFöreställningens längd:/b 1 tim, ingen paus

Stenkrossen på Kastanjegatan 13 i Lund är 1837 kvm kreativitet.

Vi är en kontaktyta för projekt och evenemang inom kultur, innovation och hållbarhet. Här finns projektkontor, workshopytor, teaterscener, replokaler, caféverksamhet, Lunds Öppna Verkstad och en innergård med stadsodling, street art och utescen.

Datum / Tid

fredag, 3 september 2021 kl: 17:00

Plats

Lund, Stenkrossen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad