Menu

Fåglarnas konferens

Lund

Teater Sagohuset
fredag, 28 april 2017 kl:19:00

Teater Sagohuset ger Fåglarnas konferens av Jean-Claude Carrière och Peter Brook, efter Farid ud-Din Attars persiska diktverk Mantiq-ut-tayir. Som inledning till föreställningen presenteras en nyskriven text om lundaprofilen Eric Hermelins möte med Attars diktverk.

Inlåsta på St Lars i Lund sitter de vars liv saknar existensberättigande, människor utan en plats i världen utanför. Eric Hermelin har hamnat på anstalten efter år av rotlöst leverne, där alkoholen vunnit över förnuftet. På St Lars blir översättandet Hermelins väg till försoning med sig själv och de livsval han gjort. Bland persiska diktverk finner han ro i sufismens sökande efter sanning och upplysning, när han översätter Fåglarnas konferens. Diktverket, i form av en fabel, berättar om en resa världens fåglar gör för att finna sin konung. Tillsammans med de andra intagna på St Lars frigör Hermelin orden från pappret och låter berättelsen flyga fritt mellan dikt och verklighet. Var går gränsen mellan fågel och människa, mellan människa och Gud? Vilka är det som ger sig ut på livets långa resa? Och vad finner de?

Teater sagohuset väljer att placera Carrières och Brooks föreställning Fåglarnas konferens i lundamiljö och att låta publiken möta Eric Hermelin, som översatt ursprungsverket till svenska.
Därigenom korsas den sufiska fabeln med Eric Hermelins liv och vi landar i en samtida berättelse om medmänsklighet och en kollektiv strävan efter att ge alla en plats i tillvaron.

Text: Jean-Claude Carrière och Peter Brook, efter diktverk av Farid ud-Din Attar
Översättning: Lasse Söderberg
Manus om Eric Hermelin: Jan Sigurd
Regi: Margareta Larson
Koreografi: Lotta Lagerström
Scenografi: Marta Cicionesi
Musik: Saif Shakir
Kostym: Anika Cano
Ljusdesign: Mikael Wellershaus

Skådespelare:
Jan Vesala
Elin Rusk
Ida Wallfelt
Ola Citron
Torbjörn Lindberg
Pietro La Loggia

Åldersgräns: 15 år
Ledsagare: ledsagare till funktionshindrade går fritt, men måste ha en biljett. Kontakta Biljettbyrån på 046-13 14 15.

Datum / Tid

fredag, 28 april 2017 kl: 19:00

Plats

Lund, Teater Sagohuset

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

120kr - 265kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad